Foto: AFP/Scanpix
Hokeja Eirotūres pirmā posma - "Karjala" kausa izcīņas - atklāšanas mačā ceturtdien panākumu svinēja Krievijas izlase, kas ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspēja turnīra saimniekus un esošos pasaules čempionus somus.

Pirmās trešdaļas vidū Krievijas izlasi vadībā izvirzīja Aleksandrs Radulovs, bet neizšķirtu mājinieki atjaunoja pašā trešās trešdaļas sākumā, kad precīzs bija Sami Vatanens.

Uzvarētājs tika noteikts pēcspēles metienu sērijā, kurā precīzi raidījumi padevās Radulovam un Jevgēņijam Kuzņecovam.

Turnīra pirmās kārtas otrajā cīņā ceturtdien Zviedrijas izlase tiksies ar Čehiju.

Kā zināms, Zviedrijas izlases sastāvā turnīrā piedalās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Frēdriks Varjs.

Šajā turnīrā spēlē trīs komandas, ar kurām nākamā gada pasaules čempionātā tiksies Latvijas izlase - Krievija Zviedrija un Čehija.

Nākamā gada pasaules čempionātā, kas risināsies Zviedrijā un Somijā, Latvijas izlase spēlēs vienā grupā arī ar Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, kas pārsvarā veidotas no labākajiem Eiropā spēlējošajiem hokejistiem.

Kā ziņots, Latvijas izlase sava jaunā galvenā trenera Teda Nolana vadībā pirmo oficiālo turnīru aizvadīs tikai februārī, kad komanda piedalīsies Eiropas Izaicinājuma kausa posmā Norvēģijā, kurā spēkosies ar vietējo valstsvienību, Dāniju un Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!