Latviešu hokeja aizsargs Artūrs Kulda svētdien izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vinipegas "Jets", vēsta portāls "winnipegfreepress.com".

Tiek ziņots, ka "Jets" oficiāli par Kuldas un uzbrucēja Džeisona Džefrija izsaukšanu no vienības fārmkluba Sentdžonsas "IceCaps", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), paziņos vēlāk svētdienas gaitā.

Iespējams, ka Kulda "Jets" rindās debitēs jau pirmdien, kad vienība savā laukumā tiksies ar Tampabejas "Lightning" hokejistiem.

Kulda uz "Jets" izsaukts tāpēc, ka vienības aizsargs Pols Postma pāris dienas nevarēs komandai palīdzēt, jo viņa ģimeni skārusi tuva radinieka nāve.

Šīs sezonas 13 AHL spēlēs Kulda guvis divus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 12 soda minūtes un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +9.

Pirms sezonas Kulda "Jets" rindās piedalījās divās pārbaudes spēlēs, bet līdz tam viņš piederēja Atlantas "Thrashers" komandai, kas šosezon pārcēlusies uz Vinipegu un ieguvusi "Jets" vārdu.

Vasarā Kulda noslēdza kvalifikācijas līgumu ar "Jets" komandu uz vienu gadu.

"Thrashers" komanda Kuldu draftēja 2006.gadā, bet šajā laikā Latvijas aizsargs NHL aizvadījis sešas spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā sezonā Kulda "Thrashers" sastāvā piedalījās divās cīņās, bet lielāko daļu sezonas spēlēja AHL komandas Čikāgas "Wolves" sastāvā, kurā 69 spēlēs guva piecus vārtus un izpildīja 12 rezultatīvas piespēles.

"Jets" komanda, kas pēdējās piecās NHL spēlēs iekrājusi tikai divus punktus, ar 13 punktiem 17 mačos ieņem priekšpēdējo, 14.vietu, Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!