Foto: AFI
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" vēlas saņemt daļu peļņas, ko no spēļu rīkošanas gūst "Arēna Rīga", tāpēc starp abām pusēm pirms jauna līguma slēgšanas izcēlies strīds, otrdien ziņo laikraksts "Diena".

"Dinamo" kluba vadība par jaunas arēnas iespējamo celtniecību publiski izteicās arī pēc pagājušās sezonas. Tāpat šīs sezonas laikā ik pa laikam no kluba vadības bija dzirdama neapmierinātība ar "Arēnu Rīga" un iespējamo jaunās halles celtniecību. Vēl vairāk attiecības starp abām pusēm uzkurināja "Dinamo" padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis, kurš intervijā "Dienai" izteica lielu neapmierinātību ar "Arēnu Rīga".

"Nevajag māžoties," atbildot uz Savicka izteicieniem saka "Arēnas Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

Kā norāda "Diena", līdzšinējie nosacījumi paredz maksāt 5000 latus, ja atnāk līdz 3000 skatītāju, un par katru nākamo skatītāju jāmaksā 1,70 lati. Tātad, ja uz spēli atnāk 10 000 skatītāju, "Dinamo" maksā Ls 17 000 (plus PVN). "Mēs esam privāts uzņēmums, un rentabilitāte ir 2-3% no kapitālieguldījumiem. Prasījām nacionālās sporta bāzes statusu - valsts parādīja pigu," stāsta Babris.

Pēc Babra teiktā, no visiem 180 arēnā notiekošajiem pasākumiem hokeja spēles ir tikai 30, tāpēc ir nekorekti apgalvot, ka tās dod lielākos ienākumus. "Mūsu noteikumi ir pietiekami korekti kā visiem. Par ledus sagatavošanu jāmaksā atsevišķi, bet lielākā daļa izmaksu ir par siltumu un elektrību. Divas trešdaļas arēnu Eiropā ir valsts un pašvaldību finansētas vai dotētas. Mums ir peļņa 400 000 latu gadā, kas nav daudz, ņemot vērā ieguldītās summas," uzsvēra Babris.

Tikmēr "Dinamo Rīga" ģenerāldirektors Zigmārs Priede norādīja, ka klubs vēlētos saņemt zināmu daļu peļņas, ko spēļu laikā nopelna ēdienu un dzērienu tirgotāji, jo līdz šim vienīgie ienākumi ir no biļetēm, abonementiem un suvenīriem. ""Arēna Rīga" mums ir labs un atsaucīgs partneris, ja nerunājam par naudu. Spēļu grafiku koriģēšanas un tehnisko jautājumu ziņā esam saņēmuši tikai pretimnākšanu. Ja arēnas izmantošanas nosacījumus koriģēt neizdosies, aktuāls kļūs jautājums par savas halles celtniecību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!