Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" divu sezonu uzbrukuma līdera Marsela Hosas aģents par spēlētāja palikšanu Rīgā uz vēl vienu sezonu prasto divus miljonus ASV dolāru, trešdien ziņo laikraksts "Diena".

"Dinamo" vadība jau ir izteikusies, ka no šīs sezonas ārzemniekiem vēlas sastāvā paturēt tikai Hosu, taču viņam ir ļoti vilinoši piedāvājumi no KHL vadošajiem klubiem. Pēc "Dienas" rīcībā esošās informācijas, Hosas aģents nākamajā sezonā prasot līgumu par diviem miljoniem ASV dolāru, kas ir aptuveni divreiz vairāk, nekā hokejists saņēma šosezon. Tā kā "Dinamo" nākamās sezonas budžets būs šīs sezonas apmērā, tad ievērojami palielināt atalgojumu klubs nevarēs atļauties.

Krievijas masu medijos parādījusies informācija, ka Hosam ļoti izdevīgu piedāvājumu izteikuši KHL pirmās sezonas Gagarina kausa ieguvēji Kazaņas "Ak Bars".

Runājot par sastāva kontūrām nākamajai sezonai, "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs laikrakstam "Diena" norādīja, ka no vadošajiem hokejistiem līgums ir tikai Jānim Spruktam. Līgums vēl uz vienu gadu ir arī aizsargam Jēkabam Rēdliham, kurš tikai sezonas otrajā pusē nostiprinājās sastāvā, tāpat saistības ar klubu turpinās komandas jaunākajiem spēlētājiem Oskaram Cibuļskim, Andrim Džeriņam un Robertam Bukartam, kā arī vārtsargam Naurim Enkuzenam, kurš gan KHL vēl nav debitējis.

"Neko traģisku šajā situācijā nesaskatu. Sezona tikko beigusies, un visiem spēlētājiem līdz 30. aprīlim turpinās līgumsaistības. Jauno līgumu parakstīšanu aizkavē neskaidrība ar KHL jaunajiem noteikumiem. Ceru, ka līdz 15. aprīlim KHL man izmaiņas atsūtīs," mierīgs ir Sējējs. "Budžetu mums nav iespējas būtiski palielināt, bet spēlētāju prasības pēc veiksmīgās sezonas būs augušas. Viņi izvirzīs savus noteikumus, no savas puses pateiksim, ko mēs varam piedāvāt, un tad centīsimies atrast kompromisu, lai abas puses būtu apmierinātas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!