Foto: Publicitātes foto
Nākamnedēļ Kanādā notiks prestižas starptautiskās sacīkstes hokejā "Boivin's 40th Midget AA/AAA", kurās Latviju pārstāvēs "Latvia Bauer Selects '96" komanda, informē sacīkšu "Bauer Tretyak Invite" organizatori.

No 22. līdz 25. martam Preskotā, Ontario provoncē, Kanādā, norisināsies starptautiskās sacīkstes hokejā "Boivin's 40th Midget AA/AAA", kas šogad atzīmē savu 40 gadu jubileju. Šajā sacīkstēs, kurās piedalās 18 komandas no visas Kanādas un ASV, startēs arī mūsu valsts komanda "Latvia Bauer Selects '96".

Šis nozīmīgais turnīrs nosaukts par godu pasaules hokeja leģendai Leo Boivinam, kurš ir viens no visu laiku spilgtākajiem Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētājiem. Lieliskā aizsarga kontā ir vairāk nekā 1000 spēļu Toronto, Bostonas, Detroitas, Pitsburgas un Minesotas vienību rindās. Dažādos laikos Leo Boivina vārdā nosauktajās sacīkstēs savus pirmos soļus ceļā uz pasaules slavu ir spēruši tādi meistari kā Stīvs Aizermans, Brendans Šenehens, Ēriks Lindross un citas NHL zvaigznes.

Latvijas komandas "Latvia Bauer Selects '96" sastāvā ir iekļauts 21 spēlētājs. Viņi ir labākie savu vecumgrupu spēlētāji, kas piedalās gan Latvijas komandās "Prizma/Pārdaugava", "Jelgavas JLSS", "HS Rīga", "Liepājas metalurgs", gan ir spēlējuši arī aiz okeāna – tādos klubos kā "Okanagan Hockey School Austria", "Glades USA" un "495 Stars USA".

Komandas "Latvia Bauer Selects '96" piedalīšanās prestižajās hokeja sacīkstēs ir ievērojams notikums Latvijas bērnu hokejā un arī savdabīga spēku izmēģināšana pirms galvenajām sacīkstēm – augusta sākumā Rīgā un vairākās citās Latvijas pilsētās pirmo reizi notiks turnīrs "Bauer Tretyak Invite". Tajā sešās vecuma kategorijās pulcēsies visu pasaules valstu labākie jaunie hokejisti. Savus klubus katrā vecuma grupā – no 9 līdz 15 gadiem – ir pieteikušas Latvija, Kanāda, ASV, Zviedrija un Somija. Būs arī Čehijas un Krievijas komandas.

"Latvijas bērnu klubu hokeja komandas pagaidām vēl nespēj konkurēt ar vadošajām ASV, Kanādas vai Krievijas komandām," stāsta viens no brauciena uz Kanādu un "Bauer Tretyak Invite" sacīkšu organizatoriem, sporta kluba "Triumfs" direktors Alberts Juriņenoks. "Tāpēc augustā sacīkstēs valsts godu katrā vecuma grupā aizstāvēs spēcīgākie juniori, kuri tiks atlasīti no 12–15 labākajām komandās, izveidojot vienotu izlasi."

Tiek plānots, ka uz sacīkstēm augustā Latvijā no Kanādas, ASV, Krievijas un Skandināvijas valstīm ieradīsies apmēram pusotrs tūkstotis cilvēku – bērni brauks kopā ar saviem treneriem, vecākiem un draugiem. Organizatori plāno padarīt "Bauer Tretyak Invite" norisi Latvijā par tradicionālu.

Komandas "Latvia Bauer Selects '96" sastāvā dalībai "Boivin's 40th Midget AA/AAA" čempionātā ir iekļauti šādi spēlētāji: Edmunds Matiss, Toms Nuka, Kristians Rubīns, Maksims Žuļevs, Deniss Drobotovs, Frenks Razgals, Kirils Mitrafanovs, Gvido Jansons, Dans Beržanskis, Rodrigo Ābols, Dāvis Zembergs, Kirils Galoha, Artūrs Bušs, Edgars Bušs, Ēriks Šmuļko, Roberts Vīksna, Gatis Sprukts, Eduards Hugo Jansons, Iļja Kajuns, Haralds Egle un Oļegs Musatovs. Komandas treneris – Guntis Bāliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!