Foto: F64
Latvija nekandidēs uz 2016.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanu, taču pieteiksies uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu, vortālam "DELFI Sports" apliecināja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Pagājušajā gadā Lipmans vēlējās pieteikt Latvijas kandidatūru 2014.gada pasaules čempionāta rīkošanai, taču toreiz no Latvijas premjera Valda Dombrovska (JL) nesaņēma pietiekamas garantijas. Ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī un pirmsvēlēšanu gaisotni, šogad LHF nav vērsusies pie valdības, izteicās Lipmans.

"Šogad, diemžēl, nevaram iesniegt savu kandidatūru, jo nav pietiekamas valsts garantijas. Mēs iesniedzām savu kandidatūru [Starptautiskajā Hokeja federācijā], taču to pat īsti neizskatīja, un tā "neizgāja cauri". Iesniedzām kandidatūru, jo domājām, ka varbūt izies cauri. Protams, kaut kādi varianti bija, ka varētu pretendēt uz 2016.gada pasaules čempionātu, bet tagad tādu nav," teica Lipmans.

Lipmans apliecināja, ka tagad centīsies iegūt tiesības rīkot 2017.gada pasaules hokeja čempionātu. "Esmu pārliecināts par 100%, ka mēs dabūsim vēlreiz rīkot pasaules čempionātu. Jo pat tagad daudzu valstu pārstāvji bija gatavi atdot balsis par mums. Daudzi mūs patiešām uzskata par hokeja lielvalsti."

LHF prezidents apliecināja, ka ir pozitīva virzība otras hokeja halles celtniecības virzienā. "Mums vēl vienu hokeja halli vajag, jo hokejs attīstās un ir nepieciešamība būvēt vēl vienu halli. Bija sarunas gan ar [Rīgas vicemēru Aināra] Šlesera (LPP/LC) kungu, gan ar citiem vīriem. Ja mums iedos pasaules čempionātu, tad halle būs."

Pēc Lipmana teiktā, galvenās kandidatūras 2016.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai ir Krievija, Dānija un Ukraina. "Izskatās, ka Krievija dabūs," savu subjektīvo viedokli pauda Lipmans.

Pagājušajā nedēļā Krievijas Hokeja federācijas (KHF) prezidents Vladislavs Tretjaks apliecināja, ka Krievija iesniegs savu kandidatūru. Tretjaks par galvenajām konkurentēm uzskatīja Latviju un Dāniju, taču Latvijas kandidatūra tagad netiks izskatīta.

IIHF kongresā piektdien oficiāli tiks apstiprinātas 2017.gada pasaules čempionāta kandidāti, bet rīkotājvalsts tiks paziņota 2011.gada pasaules čempionāta laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!