Foto: F64
Latvijas hokeja izlase Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlē trešdien ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) izbraukumā pārspēja Dānijas valstsvienību.

Spēles astotajā minūtē rezultātu atklāja Roberts Bukarts, bet 45.minūtē Miks Indrašis dubultoja rezultāta pārsvaru. Astoņas minūtes vēlāk Dānijas hokejists Mortens Madsens savai vienībai vienus vārtus atguva.

Abas komandas piektdien tiksies atkārtoti.

Pirmais periods

Spēles pirmo trešdaļu Latvijas izlase iesāka pārliecinošāk par dāņiem, izdarot trīs metieniem pa pretinieku vārtiem, tomēr mača sākumā ar vārtu guvumu neizdevās izcelties. Cīņas turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, un vienības apmainījās ar uzbrukumiem, spēlē iesaistoties arī Latvijas vārtsargam Mārim Jučeram, bet astotajā minūtē Bukarts prata izvirzīt vadībā Latvijas valstsvienību.

Perioda otrajā pusē spēles ritējums īsti nemainījās, bet 17.minūtē Latvijas vienībai bija iespēja spēlēt vairākumā, kurā pārāk daudz raidījumu uz pretinieku vārtiem nepadevās, un pirmajā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās.

Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā Latvija biežāk meta pa pretinieku vārtiem, taču rezultātu palielināt šoreiz neizdevās. Savukārt perioda septītajā minūtē Kaspars Saulietis pārkāpa noteikumus un uz divām minūtēm atstāja savu komandu mazākumā, kurā Jučers atvairīja vairākus pretinieku metienus. Pāris minūtes vēlāk arī Juris Upītis tika nosēdināts uz noraidīto soliņa, un arī šajā mazākumā Latvija savus vārtus atstāja neskartus.

Pēc spēles nevienādos sastāvos, komandas apmainījās ar uzbrukumiem, bet Latvijas komanda pēc Jura Štāla pārkāpuma palika mazākumā jau trešo reizi trešdaļā, un arī šoreiz Jučera vārti tika nosargāti neskarti. Pēc mazākuma, atlikušajās divās minūtēs rezultāts nemainījās, lai arī vairākumu dēļ Dānija uzbruka biežāk.

Trešais periods

Spēles noslēdzošās 20 minūtes Latvijas izlasei iesākās ar Koba Jasa noraidījumu, tomēr, neraugoties uz mazākumu, Latvijas hokejisti prata panākt 2:0, kad Oskars Cibuļskis ar piespēli atrada Indraši, kurš ripu raidīja vārtos. Divu vārtu pārsvars Latvijas valstsvienībai bija astoņas minūtes, jo Madsens ar precīzu raidījumu vienus vārtus atguva, bet pāris sekundes vēlāk Jespers Jensens par noteikumu pārkāpumu devās uz noraidīto soliņu.

Vairākumā pārāk daudz metienu uz vārtiem nebija, bet pēc tā komandas izveidoja pa nesekmīgam uzbrukumam. Kad bija atlikušas nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām, Saulietis saņēma 5+20 minūšu saņēma noraidījumu, bet dāņi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Latvijas izlase spēja nosargāt uzvaru.

Aizvadītajā mačā Dānijas izlase uz Jučera vārtiem izdarīja 29 metienus, kamēr Latvijas spēlētāji pretinieku vārtus apdraudēja 26 reizes. Savukārt par spēles labāko spēlētāju Latvija vienībā atzina Gintu Meiju.

Šajā mačā Latvijas izlasei nepalīdzēja pamatvārtsargs Edgars Masaļskis. Tāpat ar komandu nebija Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Guntis Galviņš un Krišjānis Rēdlihs, bet līdz galam neizārstētu traumu dēļ mājās palikuši Andris Džeriņš, Jēkabs Rēdlihs un Māris Bičevskis. Bičevskis ir uzsācis sausos treniņus, bet J.Rēdlihs pirmdien pat kāpa uz ledus izlases treniņā.

Savukārt Gunārs Skvorcovs atgriezies sava kluba "Liepājas metalurgs" sastāvā, kur pirmdien un otrdien aizvadīja kārtējās Latvijas atklātā čempionāta finālsērijas spēles.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajos EHC turnīra mačos ar Čehiju plecu traumēja Roberts Jekimovs un viņa vietā uz valstsvienību izsaukts jaunais uzbrucējs Elvis Biezais, kurš šo sezonu aizvadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" sastāvā.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Dāniju:

vārtsargi - Māris Jučers, Kristers Gudļevskis;

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Atvars Tribuncovs, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Jakovļevs, Mārtiņš Porejs;

uzbrucēji - Ģirts Ankipāns, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Armands Bērziņš, Gints Meija, Aleksandrs Macijevskis, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Koba Jass, Juris Upītis, Miks Indrašis, Elvijs Biezais.

Jau vēstīts, ka 20. un 21.aprīlī EHC ietvaros Rīgā viesosies Krievijas izlase.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!