Foto: F64
Turpinot gatavošanos Vankūveras olimpiskajām spēlēm, Latvijas hokeja valstsvienība ceturtdien otrajā pārbaudes spēlē ar grūtībām 1:0 pieveica Dānijas valstsvienību.

Foto galerija

Latvijas izlases vārtus mačā sargāja Ervīns Muštukovs.

Latvijas izlases labā vienīgos vārtus pēdējās trešdaļas 17.minūtē guva Jānis Sprukts, kurš šajā mačā pildīja komandas kapteiņa pienākumus.

Latvijas izlases rindās par labāko tika atzīts Sprukts, bet dāņiem labākais bija vārstargs Fredriks Andersens.

Spēles pirmās 20 minūtes aizritēja ar Latvijas hokeja izlases pārsvaru, taču izmantot vairākas ļoti labas vārtu gūšanas iespējas galvenā trenera Oļega Znaroka padotajiem tā arī neizdevās.

Otrajā periodā Latvijas teritoriālais pārsvars laukumā bija vēl nospiedošāks. Vienatnē izgājienu pret dāņu vārtsargu Frederiku Andersenu nerealizēja Jānis Sprukts un Sergejs Pečura, vairākas teicamas iespējas neizmantoja arī Lauris Dārziņš. Dānijas izlase uzbruka ļoti maz, galvenokārt koncentrējot spēkus aizsardzības nosargāšanai.

Iekarot viesu vārtus Latvijas komandai neizdevās līdz pat cīņas 57.minūtei, kad skaitliskajā vairākumā pēc Laura Dārziņa no vārtu priekšas pa vārtu pārliktni trāpījušo ripu no gaisa ar nūju vārtos raidīja Sprukts. Dāņi centās atspēlēties, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču panākt izlīdzinājumu skandināviem neizdevās.

Šajā mačā Latvijas izlasei nepalīdzēja Vācijā spēlējošie Arvīds Reķis un Herberts Vasiļjevs, kā arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" hokejisti Edgars Masaļskis, Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Cipulis un Ģirts Ankipāns. Savukārt savainojuma dēļ nespēlēja arī Roberts Jekimovs, kuram būs jāizlaiž nedēļa.

Atšķirībā no pirmās spēles šoreiz laukumā devās Andris Džeriņš, Gints Meija, Elvis Želubovskis, Krišjānis Rēdlihs un arī Jānis Sprukts.

Kā ziņots, abu komandu pirmā spēle trešdien noslēdzās ar Latvijas komandas uzvaru 5:3 (1:0, 1:1, 3:2). Vārtu Latvijas izlases labā guva Lauris Dārziņš, Herberts Vasiļjevs, Jēkabs Rēdlihs, Ģirts Ankipāns un Mārtiņš Cipulis, savukārt Dānijai ar rezultatīviem metieniem izcēlās Lase Larsens, Lase Holgārds un Mortens Andreasens.

Jau ziņots, ka, gatavojoties olimpiskajām spēlēm, Latvijas komanda vēl vienu pārbaudes spēli aizvadīs 10.februārī Frankfurtē, kad tiksies ar Vācijas valstsvienību. Bet 11.februārī komanda izlidos uz Vankūveru, kur piedalīsies olimpiskajās spēlēs.

Olimpisko spēļu hokeja turnīra priekšsacīkstēs Latvijas izlase spēlēs B grupā kopā ar Krievijas, Čehijas un Slovākijas valstsvienībām. Pirmajā mačā 16.februārī Latvijas pretiniece būs Krievija.

Latvijas valstsvienības sastāvs otrajā pārbaudes spēlē ar Dāniju:

1.maiņa

Dārziņš Lauris

Rēdlihs Miķelis

Bērziņš Armands

Pujacs Georgijs

Galviņš Guntis

2.maiņa:

Saulietis Kaspars

Sprukts Jānis

Meija Gints

Rēdlihs Krišjānis

Sotnieks Kristaps

3. maiņa:

Džeriņš Andris

Širokovs Aleksejs

Viktors Bļinovs

Jerofejevs Aleksandrs

Rēdlihs Jēkabs

4.maiņa:

Straupe Jānis

Želubovskis Elvis

Pečura Sergejs

Andersons Jānis

Cibuļskis Oskars

Vārtsargi:

Muštukovs Ervīns

Enkuzens Nauris

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!