Foto: F64
Latvijas hokeja izlases kandidātiem trešdien pievienojies uzbrucējs Kristians Pelšs, kurš šo sezonu aizvadīja Kanādas junioru līgā, savukārt sastāvs pirmajai no divām pārbaudes spēlēm ar Somijas valstsvienību tiks nosaukts spēles dienā, pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Pelšs decembrī Latvijas junioru izlases rindās piedalījās pasaules čempionātā I divīzijā, kurā tika izcīnīta ceļazīme uz Elites divīziju. Uzbrucējs piecās spēlēs guva divus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.


Sezonas sākumā 18 gadu vecais Pelšs piedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Edmontonas "Oilers" debitantu treniņnometnē, savukārt regulāro sezonu aizvadīja junioru komandā Edmontonas "Oil Kings", kur 63 spēlēs guva 14 vārtu un atdeva 19 rezultatīvu piespēļu.

Izlases kandidāti "Inbox.lv" hallē Piņķos turpina gatavoties pasaules čempionātam Slovākijā. Pārbaudes spēles ar Somiju ceturtdien un piektdien notiks "Arēnā Rīga". Latvijas izlases sastāvs pirmajai cīņai kļūs zināms spēles dienā, savukārt uz otro spēli tas var arī mainīties, jo treneru rīcībā ir pietiekami daudz spēlētāju, lai, izvērtējot situāciju, vieniem dotu atpūtu, bet citiem - iespēju sevi parādīt, paskaidroja LHF pārstāvis.

Jau ziņots, ka Oļega Znaroka, Harija Vītoliņa un Leonīda Beresņeva vadītā Latvijas izlase pirmajās pārbaudes spēlēs viesos divas reizes ar 1:4 un 4:7 zaudēja Zviedrijai, savukārt Somija ar 3:1 un 3:2 pārspēja Slovākiju.

Biļetes uz spēlēm, kas ceturtdien un piektdien sāksies plkst.19.30, joprojām var iegādāties SIA ''Biļešu serviss'' tirdzniecības vietās un internetā. To cena ir 15, 10 un seši lati, skolēniem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem - trīs lati.

Latvija ar Somijas izlasi spēlēs arī pasaules čempionātā, abas komandas Bratislavā tiksies 2. maijā. Šajā grupā spēlēs arī Čehijas un Dānijas izlases. Pasaules čempionāts notiks no 29. aprīļa līdz 15. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!