Foto: F64
Latvijas hokeja izlase piektdien piedzīvoja otro zaudējumu Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posmā, otrajā spēlē ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) piekāpjoties mājiniecei Norvēģijas valstsvienībai.

Četras minūtes pirms otrā perioda beigām norvēģiem vairākumā vārtus guva Jonass Holoss. Pēdējās trešdaļas septītajā minūtē Mortens Asks panāca jau 2:0 mājinieku labā.

Pēdējā minūtē Kristaps Sotnieks vienus vārtus atguva, bet paglābties no zaudējuma pamatlaikā Latvijai neizdevās.


Pirms spēles

Pēc turnīra pirmās spēles Latvijas izlasei vairs nevar palīdzēt pieredzējušais aizsargs Atvars Tribuncovs, kurš guvis nopietnu traumu. Otrajā spēlē Latvijas izlases kapteiņa funkcijas piešķirtas Mārtiņam Cipulim, bet vārtos atkal ir Edgars Masaļskis.

Pirmais periods

Spēlēs sākumā abas vienības apmainījās ar uzbrukumiem, bet jau otrajā mēģinājumā laba izdevība gūt vārtus bija Latvijas izlasei, taču Norvēģijas vārtsargs metienu atvairīja. Drīz vien otrā laukuma galā ļoti bīstamu metienu atsita Masaļskis. Abu komandu hokejisti turpināja spēlēt ātru un atklātu hokeju, slidojot no vieniem uz otriem vārtiem, bet neliela iniciatīva piederēja Latvijas izlasei, taču pirmajās astoņām minūtēs rezultātu atklāt neizdevās.

Savukārt devītajā minūtē Latvijai bija iespēja spēlēt vairākumā, kurā nopietnus draudus uz pretinieku vārtiem radīt neizdevās, bet pēc minūtes arī Juris Štāls devās uz noraidīto soliņu, abām komandām spēlējot ar četriem hokejistiem. Kad abās komandās bija pa četriem spēlētājiem, tad biežāk metienu izdarīja norvēģi, bet Masaļskis bija savā vietā. Tūlīt Latvija jau otro reizi bija vairākumā, un šoreiz hokejisti spēja izspēlēt uzbrukumus un izdarīt metienus, bet ripa vārtos nelidoja. Trešdaļas pēdējās minūtēs joprojām ritēja līdzīga cīņa, bet iespēju gūt vārtus no tuvas distances neizmantoja Andris Džeriņš. Pirmais periods noslēdzās ar rezultātu 0:0.

Otrais periods

Otro 20 minūšu sākumā Norvēģija spēlēja diez gan agresīvi, kas realizējās noteikumu pārkāpumā un vairākumā Latvijas izlasei. Spēlējot ar vienu vīra pārsvaru, iespēja pēc Ginta Meijas piespēles bija Robertam Bukartam, taču viņš kārtīgi netrāpīja pa ripu un moments atkal palika neizmantos. Uzreiz pēc vairākuma iespēja bija Mikam Indrašim, taču ripa pēc metiena lidoja nedaudz garām vārtiem. Arī turpinājumā Latvija bija aktīvāka un raidījumu uz vārtiem izdarīja Gunārs Skvorcovs, bet pēc pretinieku vārtsarga Larsa Voldena atsistās ripas Sergejs Pečura mēģināja to ievirzīt vārtos. Sestajā minūtē Ronalds Ķēniņš un Mārtiņš Porejs saņēma noraidījums, bet lielajā mazākumā vajadzēja spēlēt minūti, jo arī norvēģis Mariuss Holtets pārkāpa noteikumus.

Spēlē nevienādos sastāvos rezultāts nemainījās vārtsargu veiksmīgā snieguma dēļ, tomēr drīz vien Kristians Forsbergs par strīdēšanos ar tiesnesi saņēma desmit minūšu disciplināro sodu, taču tas Latvijai vairākumu nedeva. Vairākumu latvieši nopelnīja nākamajā epizodē, bet tajā kārtējo reizi vārtus gūt neizdevās. Spēle vienādos sastāvos ritēja tikai divas minūtes, jo Štāls tika nosēdināts uz noraidīto soliņa, bet mazākumā Latvija neizmantoja izgājienu divi pret vienu aizsargu. Tomēr šajā vairākumā mājinieki spēja gūt pirmos vārtus un izvirzīties vadībā, kad precīzs bija Jonass Holoss. Latvijas izlasi zaudētie vārti pamodināja, un hokejisti devās uzbrukumā, kas piespieda Norvēģijas spēlētāju pārkāpt noteikumus, taču kārtējā iespēja netika izmantota.

Trešais periods

Spēles izšķirošajā trešdaļā ilgāku laiku spēle ritēja neitrālajā laukuma zonā, kas nozīmēja maz uzbrukumu, bet, kad Masaļskis vienā no epizodēm meta ripu gar laukuma malu, to ieguva pretinieks, kurš nekavējoties izdarīja metienu uz vārtiem, taču latviešu vārtsargs paspēja metienu atsist. Ceturtajā minūtē norvēģi atkal palika mazākumā, un atkal Latvija, spēlējot ar hokejista pārsvaru, nespēja gūt vārtus, lai arī bija iespējas. Uzreiz pēc mazākuma Norvēģija piespieda Latviju kļūdīties savā aizsardzības zonā, un Mortens Asks pēc teicamas komandas biedra piespēles raidīja ripu tukšajos vārtos. Līdz šim šajā turnīrā Latvijai ļoti klibo spēles disciplīna, jo pārāk bieži pārkāpti noteikumi, un tas šajā spēlē turpinājās, kad Jānis Straupe atkal atstāja savu komandu mazākumā, kurā savu meistarību vēlreiz pierādīja Masaļskis.

Savukārt piecas minūtes pirms spēles beigām komandām atkal bija nevienādi sastāvi, vairākumā spēlējot Latvijas izlasei, bet tajā spēle minūti un 50 sekundes nepavisam nepadevās, bet tā noslēgumā Džeriņam bija vēl viena laba iespēja, tikmēr pāris sekundes vēlāk Bukarts, būdams brīvs, pārmeta pāri vārtiem. Tikmēr noslēdzošajā minūtē Masaļskis tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un Kristaps Sotnieks ar tālšāvienu vienus vārtus atguva. Atlikušajās 15 sekundēs rezultāts vairs nemainījās un Latvijas hokejisti piedzīvoja otro zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!