Foto: F64
Latvijas sieviešu hokeja valstsvienība pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīru sestdien noslēdza ar trešo smago zaudējumu pēdējās trijās spēlēs.

Latvijas sportistes ar rezultātu 0:6 (0:2, 0:1, 0:3) kapitulēja Norvēģijai, Ventspilī notikušo turnīru noslēdzot priekšpēdējā, piektajā pozīcijā.

Aizvadītajā mačā divus vārtus guva Ingvilla Fašta, bet tie bija pēdējie divi, kad uzvarētājs jau bija izšķirts.

Kā ziņots, turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 uzvarēja Kazahstānu, otrajā mačā ar 2:1 pieveica Japānas izlasi, bet pēc tam piedzīvoja divas smagas neveiksmes - ar rezultātu 0:5 zaudēja Čehijas valstsvienībai un ar 0:6 kapitulēja Austrijai.

Bez gūtajiem vārtiem Latvijas izlase palika kopš spēles ar Japānu 27.minūtes.

Pirmajā piektās kārtas spēlē sestdien Japāna ar 5:0 (0:0, 2:0, 3:0), bet turnīrs noslēgsies ar maču pret Austriju un Čehiju, kas sāksies plkst.20.

Ventspilī norisinās pasaules čempionāta pirmajā divīzijā A grupas spēles. Divas spēcīgākās turnīra komandas iekļūs augstākajā divīzijā, bet vājākā pēc gada spēlēs pirmās divīzijas B grupā.

Pirms pēdējā mača kopvērtējuma līderpozīcijā ar 11 punktiem atrodas Norvēģija, kas jau garantējusi vietu augstākajā divīzijā. Pa deviņiem punktiem ir Čehijai un Japānai, Austrija tikusi pie sešiem punktiem, Latvijas izlase sacensības noslēdza ar pieciem punktiem, bet Kazahstāna, kas vēl pērn spēlēja spēcīgāko komandu sabiedrībā, tika pie diviem punktiem un atkrita grupu zemāk.

Jau vēstīts, ka pēc treniņnometnes ārpus Latvijas izlases dalībnieču vidus startam pasaules čempionātā palika Ilze Krontāle, Sandra Žebere, Santa Muceniece, Ingūna Lukaševica, Kitija Voitekoviča, Ilze Velugo, Maija Zviedre un Elīna Jansone.

Pagājušā gada pasaules čempionāta pirmajā divīzijā Latvijas izlase ieņēma trešo vietu, savukārt 2010.gadā izlase turnīros nestartēja. Pirms tam 2009.gadā Itālijā tika izcīnīta pirmā vieta pasaules čempionāta otrajā divīzijā, kas tai deva tiesības startēt pirmajā divīzijā.

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā:

vārtsardzes - Lolita Andriševska ("Langenthal", Šveice), Evija Tētiņa ("Laima");

aizsardzes - Olita Liepiņa, Aija Apsīte, Ilze Kronberga (visas - "Laima"), Eva Dinsberga ("Zemgale"), Žanete Vasiļevska ("Sāga"), Laura Aldiņa ("Vita Hasten", Zviedrija), Sarma Pone ("Mileniyum Paten", ASV);

uzbrucējas - Laila Dekmeijere-Trigubova, Ieva Pētersone (abas - "Panteras", Baltkrievija), Sindija Agare, Karīna Saidova, Lelde Hartmane, Baiba Kurme, Ivita Krūmiņa, Zane Apse, Inese Geca-Miljone, Sintija Greiere (visas - "Laima"), Māra Trēziņa ("Sāga"), Ilze Bičevska ("Herning", Dānija), Iveta Koka ("Langenthal").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!