Foto: F64
Latvijas U-18 hokeja izlase pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīra par vietas saglabāšanu divīzijā pirmajā spēlē ar rezultātu 3:4 (0:1, 2:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Dānijas vienaudžiem, taču ar to pietika, lai spēcīgāko komandu vidū spēlētu arī nākamajā sezonā.

Mača pirmos vārtus 18.minūtē guva Dānija, kad Latvijas izlases vārtsargu Ivaru Punnenovu pārspēja Bjorns Uldals. Savukārt otrā perioda sākumā Teodors Bļugers pēc Matīsa Gelaža piespēles rezultātu izlīdzināja, bet Edgars Kulda 35.minūtē vadībā izvirzīja Latvijas komandu.

Noslēdzošās trešdaļas piektajā minūtē Edmunds Augstkalns Latvijas izlasei panāca jau divu vārtu pārsvaru, un Dānijas valstsvienības galvenais treneris pieprasīju pusminūtes pārtraukumu. Uzreiz pēc tā dāņi pēc Kristofera Lauridsena vārtu guvuma atjaunoja vienu vārtu deficītu. Viss tas notika deviņu sekunžu laikā. Pamatlaika pēdējā minūtē Dānija nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas ātri deva rezultātu, un Lauridsens panāca rezultātu 3:3. Līdz ar to bija jāspēlē pagarinājums.

Papildlaika piektajā minūtē Lauridsens ar precīzu metienu izrāva savai komandai uzvaru.

Lai arī Latvija piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā, tomēr ar vienu izcīnīto punktu pietika, lai paliktu augstākajā divīzijā arī nākamajā gadā. "Izdzīvošanas" grupas kopvērtējumā Latvija ar četriem punktiem šobrīd ir pirmajā vietā, taču pēdējo vietu, kas atkritīs uz pirmo divīziju, tā vairs nevar ieņemt. Šveice un Čehija izcīnījušas pa trim punktiem, bet Dānijai ir divi punkti.

Piektdien Latvija tiksies ar Čehiju.

Atgādinām, ka Latvijas U-18 izlase pirmajā spēlē ar 1:6 zaudēja Krievijas vienaudžiem, otrajā cīņā ar 4:2 uzvarēja Šveici, trešajā mačā sīvā cīņā ar rezultātu 1:3 piekāpās Zviedrijai, bet savā pēdējā priekšsacīkšu spēlē ar 5:4 pieveica Vācijas vienaudžus, tomēr ar to nepietika, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Tā, kura no Latvijas, Čehijas, Dānijas un Šveices komandām būs vājākā, zaudēs vietu pasaules U-18 čempionāta augstākajā divīzijā.

Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvs PČ:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs (Kloten Flyers), Elvis Merzļikins (HC Lugano, Šveice), Nils Grīnfogels (HK Juniors);

Aizsargi: Iļja Makarovs (Liepājas Metalurgs2), Edmunds Augstkalns (HK Juniors), Patriks Škuratovs (HK Juniors), Rinalds Rosinskis (HK Juniors), Mārtiņš Oskars Freimanis (Liepājas Metalurgs2), Rūdolfs Kalvītis (Shattuck-St. Marys AAA, ASV), Matīss Gelažis (EC Rose Redical Graz 99vs, Austrija), Ģirts Zemītis (Nacka, Zviedrija);

Uzbrucēji: Nikolajs Jeļisejevs (HK Rīga), Ņikita Jevpalovs (HK Rīga), Roberts Lipsbergs (HK Rīga), Rihards Bukarts (Kapitan, Krievija), Georgijs Golovkovs (Liepājas Metalurgs2), Edgars Kulda (HK Juniors), Daniels Riekstiņš (HS Rīga/Prizma), Ričards Kondrats (HK Juniors), Artūrs Ševčenko (HK Rīga), Kārlis Ozoliņš (Liepājas Metalurgs2), Teodors Bļugers (Shatuck St. Mary's Pre, ASV), Martins Lavrovs (Assat U18, Somija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!