Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas U-20 hokeja izlase piektdien Kalgari pasaules čempionātā augstākajā divīzijā piedzīvoja ceturto zaudējumu četrās spēlēs, ar 3:5 (0:1, 1:2, 2:2) piekāpjoties Šveices vienaudžiem.

Tādējādi Latvijas U-20 izlasi tagad sagaida smaga cīņa par palikšanu augstākajā sabiedrībā, jo cīņā par vietas saglabāšanu elitē būs jātiekas ar ASV un Dānijas komandām. Lai saglabātu vietu augstākajā divīzijā, Latvijai abās spēlēs jāuzvar pamatlaikā.

Piektdienas spēlē Latvija no 0:2 un 1:3 vēl spēja panākt 3:3, taču neilgi pēc rezultāta izlīdzināšanas septiņas minūtes pirms mača beigām minūtes laikā zaudēja divus vārtus, kas praktiski izšķīra mača likteni. Pēdējās divās minūtēs Latvijas junioriem bija vairākums, vārtsarga Kristera Gudļevska vietā laukumā tika sūtīts vēl viens spēlētājs, taču tas nepalīdzēja Latvijai paglābties no zaudējuma.


Latvijas labā vārtus guva Toms Andersons, Ņikita Jevpalovs un Vitālijs Hrovostiņins. Šveicei pa diviem vārtiem guva Kristofs Bertši un Gētans Hāss, bet vienus – Kristians Marti. Latvijas vārtos Gudļevskis atvairīja 36 metienus, bet Latvijas hokejisti pa pretinieku vārtiem meta 23 reizes.

Atgādinām, ka priekšsacīkšu pirmajās spēlēs Latvija ar 4:9 zaudēja Zviedrijai, ar 1:3 – Slovākijai un ar 0:14 kapitulēja Krievijas vienaudžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!