Foto: F64
Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) komanda “Liepājas metalurgs” šo sezonu var saukt par veiksmīgu, jo tā ar ļoti jaunu un nepieredzējušu sastāvu spējusi iekļūt izslēgšanas spēlēs, intervijā portālam “Delfi” stāstīja kluba ģenerālmenedžeris Mihails Vasiļonoks.

Pirms šīs sezonas Liepājas komandu pameta vairāki iepriekšējo gadu līderi, kurus aizvietoja gados jauni hokejisti. Lai arī pirms sezonas bija bažas par to, ka rezultāti būs ļoti pieticīgi, tomēr jaunie spēlētāji pierādīja pretējo.

“Es uzskatu, ka mums šī sezona ir diezgan laba, jo komanda ir ļoti jauna. Mēs ļoti cienījami cīnāmies Baltkrievijas čempionātā, priekšlaicīgi izcīnot septīto vietu un iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Komandā 13 cilvēki dzimuši 1991.gadā vai vēlāk un viņiem nav pieredzes lielajā hokejā. Vēl pagājušajā gadā lielā daļa no šiem spēlētājiem spēlēja pie junioriem. Tāpēc es domāju, ka šis ir diez gan labs sasniegums,” teica Vasiļonoks.

Tomēr “Liepājas metalurgs” komandas ģenerālmenedžeris nesteidzās šos hokejistus nosaukt par Latvijas hokeja nākotni, jo vairāki nemaz nevēlas tik ilgi spēlēt.

“Cerēsim, ka mums aug laba jaunā paaudze, bet daļa no komandas spēlētājiem savu nākotni nemaz nesaista ar hokeju tāpēc, ka nav zināms, kur vēlāk spēlēt. Te arī ir vajadzīga veiksme, lai iekļūtu normālā komandā un lai kāds viņu ieraudzītu,” turpināja Vasiļonoks. “Protams, te ir daži puiši, kuri jau tagad spēlē normālā līmenī un uz kuriem var likt kaut kādas cerības nākotnē.”

Lai arī “Liepājas metalurgs” ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas “Dinamo” fārmklubs, tomēr Vasiļonoks nesauc abu klubu sadarbību par ļoti veiksmīgu: “Es negribu ļoti iedziļināties šajā jautājumā, taču es domāju, ka pagājušajā gadā mums šī sadarbība bija pareizāka, nekā šogad.”

Liepājas komandai BAČ regulārajā čempionātā palikusi vēl viena spēle, kurā būs jāspēkojas ar latviešu uzbrucēja Armanda Bērziņa pārstāvēto pagājušās sezonas valsts čempionvienību Minskas "Junostj".

BAČ kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" 49 spēlēs izcīnījusi 51 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!