Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālā Hokeja līgas (NHL) direktoru padomes sēdē otrdien tika oficiāli apstiprināta Atlantas "Thrashers" pārdošana kompānijai "True North Sports & Entertainment", kā arī kluba pārcelšanās uz Vinipegu, vēsta NHL mājas lapa.

"NHL vadība ir apstiprinājusi kluba pārdošanu un tā pārcelšanos," saka līgas komisārs Gerijs Betmens. "Protams, mums ir žēl, ka Atlantas hokeja līdzjutējiem vairs nebūs savas komandas, ko atbalstīt, taču mūs iepriecina tas, ar kādu entuziasmu "Thrashers" uzņēma Vinipegā."

Šī ir pirmā kluba pārcelšanās kopš 1997. gada, kad Hartfordas "Whalers" pārtapa par Karolīnas "Hurricanes".

"True North Sports & Entertainment" Atlantas klubu iegādājās par 170 miljoniem dolāru, samaksājot vēl papildus 50 miljonus dolāru par kluba pārcelšanos uz citu pilsētu. Vinipehā NHL komandas nav bijis kopš Vinipegas "Jets" 1996. gadā pārtapa par Fīniksas "Coyotes".

Pagaidām nav zināms, kā Vinipegas komanda sauksies – vai tā saglabās "Thrashers" nosaukumu vai atjaunos "Jets" vārdu. Nākamsezon komanda vēl spēlēs Dienvidaustrumu divīzijā, bet 2012,/2013. gada sezonā pārcelsies uz Rietumu konferenci.

Vinipegas klubs savas mājas spēles aizvadīs "MTS Centre" arēnā, kas ar 15 015 skatītāju vietām ir viena no mazākajām NHL, taču jau šobrīd ir realizēti 13 tūkstoši sezonas abonementu, kas parāda pilsētas hokeja līdzjutēju attieksmi pret komandu. Vairāk kā puse abonementu tika pārdoti trīs dienu laikā iepriekšpārdošanā, bet 5842 abonementus izpirka 17 minūšu laikā interneta pārdošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!