Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība piektdien atcēlusi visas regulārā čempionāta novembrī paredzētās spēles, jo tā un līgas Spēlētāju asociācija (NHLPA) nav atsākuši sarunas par jauna kolektīvā līguma noslēgšanu, vēsta TSN.

Abas puses nav tikušās kopš pagājušās ceturtdienas, kad NHLPA noraidīja līgas vadības jauno kolektīvā līguma piedāvājumu, sperot platu soli sezonas atcelšanas virzienā.

Tajā NHL piedāvāja līgai un spēlētājiem ieņēmumus dalīt tieši uz pusēm. Līga vēlējās, lai sezona sāktos 2.novembrī un tiktu izspēlētas visas 82 [katrai komandai] plānotās regulārā čempionāta cīņas. Līgas piedāvājumam spēlētāji atbildējuši ar trim saviem variantiem, bet neviens no tiem neietvēra peļņas sadali uz pusēm.

Šonedēļ NHL vēlējās atsākt sarunas ar NHLPA, taču spēlētāji no šādas iespējas atteicās, uzsverot, ka NHL vadība tikšanos vēlas organizēt tikai tikšanās pēc.

Tā kā ceturtdien beidzies termiņš, kura laikā NHL vadība vēlējās runāt par pilnas sezonas aizvadīšanu, piektdien līgas vadība bija spiesta atcelt visas novembrī paredzētās spēles, kas nozīmē, ka pat jauna kolektīvā līguma noslēgšanas gadījumā aizvadīt pilnu sezonu vairs nav iespējams.

Līdz šim oficiāli bija atceltas regulārā čempionāta cīņas līdz 1.novembrim, bet tagad spēles atceltas jau līdz 30.novembrim. Kopumā tādējādi atcelti 326 regulārā čempionāta mači jeb 26,5% sezonas.

Sarunām nenesot augļus, turpinājumā NHL vadība būs spiesta atcelt arī "Winter Classic" spēli un līgas Visu zvaigžņu maču, vēsta TSN. Šāds solis var sekot jau pirmdien, bet sezonas atcelšana kopumā, ja jauna vienošanās netiks panākta, gaidāma novembra vidū.

Kā ziņots, līdzšinējais kolektīvais līgums noslēdzās 15.septembrī, bet NHL sezonu bija plānots sākt 11.oktobrī.

Līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!