Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība otrdien Spēlētāju asociācijai (NHL PA) izteica jaunu kolektīvā darba līguma piedāvājumu, kurā ierosina līgas ieņēmumus dalīt uz pusēm, kā arī aizvadīt pilnu 82 spēļu regulāro čempionātu.

NHL vadība stundu ilgās pārrunās ar NHL PA pauda vēlmi čempionātu sākt 2.novembrī. ”Mēs koncentrējamies uz to, lai 2.novembrī mēs sāktu pilnu 82 spēļu regulāro čempionātu,” teica NHL komisārs Gerijs Betmens. ”Tas ir šī piedāvājuma galvenais punkts.”

Betmens atklāja, ka līgas vadība piedāvājusi ilgtermiņa līgumu, bet NHL PA pārstāvis Donalds Fērs precizēja, ka piedāvājums ir uz sešiem gadiem. ”Mēs ticam, ka šis ir godīgs piedāvājums ilgtermiņā. Ceram, ka NHL PA uz to reaģēs pozitīvi un mēs varēsim sāk sezonu,” turpināja Betmens.

NHL PA esot vajadzīgs laiks, lai piedāvājumu izskatītu, taču dažos punktos tas izskatoties labāks par iepriekšējiem līgumiem.

Betmens vēl piebilda, ja NHL sezona sāksies novembrī, tad katrai komandai katru piekto nedēļu būtu jāaizvada par vienu spēli vairāk nekā iepriekšējos gados.

Aizvadītajā sezonā NHL ienākumi bija 3,3 miljardi dolāru apmērā, un hokejisti saņēma 57 procentus no tiem. NHL lokauts ir kopš 15.septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!