Foto: Reuters/Scanpix
Neskatoties uz lietu, sestdien notika Nacionālās Hokeja līgas (NHL) „Winter Classic” spēle zem klajas debess, kurā tikās Vašingtonas „Capitals” un Pitsburgas „Penguins”, un uzvaru ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) svinēja Vašingtonas klubs.

Vairāk kā 68 tūkstoši skatītāju Pitsburgas "Heinz Field" stadiona tribīnēs ar prieku mirka lietū, lai redzētu vienu no slavenākajām spēlēm NHL čempionātā, un komandas viņiem nelika vilties, aizvadot interesantu un aizraujošu maču.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Ēriks Fērs, kuru atzina par spēles otro zvaigzni aiz „Capitals” vārtsarga Semjona Varlamova, kurš atvairīja 33 no 32 metieniem.

Vienīgos vārtus Pitsburgas „Penguins” labā guva Jevgeņijs Malkins otrā perioda trešajā minūtē, tādējādi atklājot spēles rezultātu, taču tie tā arī palika „Penguins” vienīgie vārti šai mačā.

„Šī bija viena no labākajām pieredzēm manā NHL karjerā,” par „Winter Classic” pēc spēles teica krievu zvaigzne un „Capitals” kapteinis Aleksejs Ovečkins. „Nevaru iedomāties, ka futbolistiem katra spēle ir kā šī. Tas ir neticami. Es labprāt katru maču dotos laukā un aizvadītu kā šo.”

Dēļ siltajiem laika apstākļiem pastāvēja bažas par klasiskās NHL spēles aizvadīšanu ierastajā formātā – zem klajas debess, tāpēc mačs tika pārcelts uz vakaru, kad gaisa temperatūra ir zemāka. Taču arī par spīti lietum, 2011. gada „Winter Classic” notika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!