Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja izlasei 2014.gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā varētu palīdzēt pieredzējušais Aleksandrs Ņiživijs, kurš iepriekš paziņoja par karjeras beigšanu valstsvienībā, pirmdien vēsta laikraksts "Diena".

Ņiživijs pēc 2011.gada pasaules čempionāta atvadījās no valstsvienības un nespēlēja Latvijas izlasē, lai gan galvenais treneris Teds Nolans pauda cerību par pieredzējušā uzbrucēja atgriešanos sastāvā.

Latvijas hokeja izlase pēdējās piecās spēlēs ir guvusi tikai divus vārtus - trīs "sausie" zaudējumi pasaules čempionāta pēdējās spēlēs un pa vieniem vārtiem divās pārbaudes spēlēs pret Krieviju. Acīmredzot, vājais uzbrukums licis Latvijas hokeja dzīves vadītājiem meklēt risinājumus.

"Ne jau tikai Miķelis Rēdlihs un Lauris Dārziņš, bet arī Juris Štāls un Armands Bērziņš var pastiprināt uzbrukumu," norādījis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

Pozitīvismu ieviesusi arī ziņa, ka Ņiživijs esot gatavs atgriezties izlasē, un trenera palīgs Aigars Cipruss par to ir informēts, vēsta "Diena".

36 gadus vecais Ņiživijs valstsvienības rindās olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos aizvadījis 95 spēles, guvis 42 vārtus un izdarījis 49 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!