Viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas hokejistiem Sandis Ozoliņš otrdien atzina, ka pēc pievienošanās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" cer nepievilt vietējos līdzjutējus un kluba vadību, kā arī nevēloties būt kā tāds komandas talismans, bet gan reāli palīdzēt vienībai.

Fotogalerija

Jau ziņojām, ka otrdien Ozoliņš oficiāli noslēdza līgumu ar „Dinamo” uz vienu gadu. Šobrīd izcilais hokejists nedomājot par tālākiem plāniem, jo domājot reāli. „Galvenais sagatavoties šai sezonai. Būsim reālisti. Esmu jau savas karjeras norietā un par tālākiem plāniem domāt pagaidām nevajadzētu,” atklāti teica Ozoliņš.

Otrdien speciālajā preses konferencē aizsargs atklāja, ka lēmumu par pievienošanos pieņēmis ar ģimenes atbalstu un pēc rūpīgām pārdomām. „Tas bija rūpīgi pārdomāts lēmums. Noliekot visas emocijas malā, ar sievu kārtīgi visu izrunājām. Un jāsaka godīgi, bez ģimenes atbalsta es tādu lēmumu nebūtu pieņēmis.”

Kā atklāja „Dinamo” ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, tad pirmo reizi saruna par Ozoliņu viņam bijusi maijā pasaules čempionāta laikā. „Pēc televīzijas studijas es teicu Armandam Pučem, lai aizsūta īsziņu Sandim, bet doma bija par citu tēmu. Nu vēlāk vienojāmies par spēlēšanu.”
„Sākumā bija pārsteigums. Uzreiz teicu, ka nevaru pieņemt lēmumu. Sieva vispār padomāja, ka galīgi traks palicis,” Sējēja teikto papildināja Ozoliņš.

„Dinamo” rindās Ozoliņš spēlēs ar 8.numuru, kas, pēc viņa vārdiem, viņam ir mīļākais numurs. „Komandas nekad neesmu uzspiedis, ka gribu ar kādu noteiktu numuru spēlēt. Kāds bija, ar tādu spēlēju. Kad runājām ar Normundu [Sējēju – „Dinamo” ģenerālmenedžeri], prasīju, vai 8.numurus ir brīvs. Ar šo numuru man saistās karjeras labākie gadi.”

Iespējams, ka Ozoliņš „Dinamo” rindās atkal varētu debitēt 31.jūlijā, kad rīdzinieki aizvadīs pirmo pārbaudes spēli ar Novosibirskas „Sibirj”.

Arī pērn „Dinamo” interesējās par Ozoliņu, taču toreiz hokejists bija domājis vispār beigt spēlēt. „Šogad jūtas savādākas kā pērn. Man pagājušajā gadā bija piedāvājums arī no cita KHL kluba. Taču man vajadzēja psiholoģiski un emocionāli atpūsties no visa.”

„Šogad arī bija piedāvājums no citas KHL komandas, bet es to noraidīju. Jo es nevaru spēlēt citā komandā līgā, kurā ir Rīgas „Dinamo”,” turpina 36 gadus vecais hokejists. „Negribu arī būt te talismans, gribu spēlēt un palīdzēt komandai. Un gribu labi nospēlēt, nepievilt skatītājus un kluba vadību. Galvenais mums ir iekļūt Gagarina kausā, un to arī jācenšas sasniegt.”

Ozoliņš atklāja, ka ilgu laiku nav bijis uz ledus, taču visu šo vairāk kā gadu sevi uzturējis sportiskajā formā. „Zinu savu fizisko sagatavotību un sekoju tam līdzi. Kad NHL bija lokauts, mēs ar čaļiem arī divreiz nedēļā tikai trenējāmies un uzturējām sevi formā, bet pirms sezonas visi, loģiski, bija smagāki. Ceturtdien pirmo reizi kopš novembra biju uz ledus. Novembrī biju domājis uzspēlēt vēl NHL, bet tad sapratu, ka jāmet miers.”

Tāpat aizsargs uzsvēra, ka no viņa nevajag gaidīt kaut kādus varoņdarbus un ka viņš kļūdīsies, tāpat kā citi. „Kļūdas būs, garantēju. Man karjeras laikā vēl neviena perfekta spēle nav bijusi. Un tāds, kā iepriekš, es arī vairs nebūšu. Ko treneris liks, to darīšu. Neskriešu ar galvu sienā.”

Savukārt komandas galvenais treneris Jūliuss Šuplers paudis prieku par hokejista pievienošanos Rīgas "Dinamo". Pēc Šuplera vārdiem, Ozoliņa "pieredze būs ļoti vērtīga komandai".

Tikmēr Ozoliņš vēl nemācēja neko teikt par „Dinamo” un KHL, jo par visu varējis spriest tikai pēc informācijas internetā. „Pērn redzēju tikai pirmo „Dinamo” spēli Rīgā. Tapēc objektīvi neko nevaru teikt par „Dinamo”.”

Ozoliņš ir vienīgais Latvijas hokejists, kurš ir ticis pie prestižā Stenlija kausa – 1996.gadā viņš trofeju izcīnīja kopā ar Kolorādo „Avalanche”. 2003.gadā kopā ar Anaheimas „Mighty Ducks” Ozoliņš iekļuva Stenlija kausa finālā, taču otro reizi karjerā pie prestižās balvas latviešu aizsargam tikt neizdevās. NHL karjeras laikā Ozoliņš septiņas reizes ir piedalījies “All Star” spēlēs, bet 1997. gadā bija viens no galvenajiem kandidātiem uz Norisa balvu, kas tiek piešķirta NHL labākajam aizsargam.

Viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokejistiem Ozoliņš pievienoties „Dinamo” piekrita jau pagājušajā nedēļā, bet otrdien oficiāli parakstīja līgumu ar Rīgas „Dinamo”, kurā savulaik uzsāka profesionāla hokejista gaitas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!