Foto: AFI
Viens no visu laiku labākajiem hokejistiem, aizsargs Sandis Ozoliņš piekritis Rīgas „Dinamo’ piedāvājumam un nākamo sezonu spēlēs Rīgā, savā vēstulē līdzjutējiem apliecināja pats sportists.

„Esmu piekritis Rīgas „Dinamo” kluba vadības piedāvājumam, aizvadīt sezonu komandā, kurā sāku savu profesionālā hokejista karjeru. Šis lēmums tika rūpīgi pārdomāts un, lai gan emocionālajam sentimentam arī bija nozīme, tomēr izvēles pamatā ir skaidrs mērķis un profesionāla attieksme,” savā vēstulē norāda Ozoliņš. „Pieredze ļauj paskatīties uz lietām racionāli - jāatzīst, mani labākie vai produktīvākie gadi šajā spēlē jau ir aizvadīti. Tomēr tā pati pieredze ļauj cerēt, ka varu dot ieguldījumu komandas panākumos. Profesionālajā hokejā esmu piedzīvojis dažādus laikus, taču visos gadījumos veiksme ir gājusi kopā ar gribasspēku, kas, starp citu, vēsturiski bijis viens no Rīgas „Dinamo” stūrakmeņiem. Mēs varbūt neesam labākie uz papīra, taču, izejot laukumā, strādā citi pierādījumi.”

„Šis ir viens no manas karjeras atbildīgākajiem lēmumiem, tāpēc nemeklējiet citus zemtekstus vai skaidrojumus, kāpēc 37 gadu vecumā esmu pieņēmis šo izaicinājumu. Svarīgi, ka ģimene to saprot un atbalsta. Arī hokejisti nobriest – gan darbos, gan attieksmē pret dzīvi un apkārtējiem. Latvijā hokeja līdzjutējs ir gudrs, zinošs un prātīgs, tāpēc esmu pārliecināts, ka spēšu attaisnot jūsu cerības. Nezinu, vai tie būs brīnumi, ko sagaidāt, taču mana sirds būs uz ledus! Godīgi,” piebilst Ozoliņš.

Atgādinām, ka informācija par Ozoliņa iespējamo pievienošanos „Dinamo” tika apstiprināta pirmdien. „Dinamo” paziņojumā arī norādīts, ka nākamsezon komandas sastāvā, tāpat kā aizvadītajā sezonā, varētu spēlēt pieci līdz seši leģionāri, taču viņu vārdi tiks publiskoti tikai pēc tam, kad ar viņiem oficiāli tiks parakstīti līgumi, kas varētu notikt jau vistuvākajā laikā.

Arī pērn „Dinamo” interesējās par ilgu laiku jau nespēlējošo Ozoliņu, taču toreiz sarunas bija neveiksmīgas. Savukārt vēlāk „Dinamo” toreizējais valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols norādīja, ka vienošanās nav panākta, jo hokejists ir pieprasījis pārāk lielu atalgojumu, ko klubs nav spējis nodrošināt.

Ozoliņam pagājušajā vasarā beidzās līgums ar Nacionālās hokeja līgas klubu Sanhosē „Sharks”, kura rindās viņš 2007./2008.gada sezonā aizvadīja 39 spēles, guva trīs vārtus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles. Tomēr visu pagājušo sezonu Ozoliņš nefigurēja nevienas komandas sastāvā un nekas nebija publiski dzirdams par viņa sportiskām aktivitātēm. Pavisam NHL Ozoliņš ir aizvadījis 875 spēles, kurās guvis 167 vārtus un izdarījis 397 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!