Iespējams, ka tuvākajā laikā uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas "Flyers" atpakaļ tiks izsaukts latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Jau ziņots, ka acs traumas dēļ uz vairākām nedēļām no sastāva ir izkritis "Flyers" kapteinis Kriss Prondžers, taču viņš nav ievietots savainoto spēlētāju sarakstā. Līdz ar to Bārtuļa izsaukšanai traucē algu griesti, jo komandai nav brīvo līdzekļu.

Tomēr, kā norāda Ziemeļamerikas apskatnieki, treneri pēdējās spēlēs nav apmierināti ar aizsarga Meta Volkera darbību un uzsver četru pamataizsargu lielo slodzi. Trešdien mačā, kurā "Flyers" ar 1:5 zaudēja Monreālas "Canadiens", Volkers laukumā bija nedaudz vairāk par septiņām minūtēm un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu "-1", bet vēl viens aizsargs Andreass Lilja nospēlēja nepilnas 15 minūtēs. Pārējie četri aizsargi "Flyers" rindās katrs laukumā aizvadīja vairāk par 20 minūtēm.

Tiek prognozēts, ka Volkers varētu tikt nosūtīts uz AHL, un šajā gadījumā atbrīvosies vieta gan Bārtulim, gan vēl vienam aizsargam Ērika Gistafsonam, kurim tiks dota iespēja sevi pierādīt. Tādējādi pagaidām septītā aizsarga loma varētu būt Liljam.

Paredzams, ka izmaiņas "Flyers" rindās varētu notikt tuvākajās dienās, jo pēdējās četrās spēlēs Filadelfijas klubs ir piedzīvojis trīs zaudējumus.

Kā zināms, Bārtulis ilgi bija kandidāts uz "Flyers" septītā aizsarga vietu, taču sezonu Bārtulis uzsāka Amerikas hokeja līgā (AHL), "Flyers" fārmklubā "Adirondack Phantoms".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!