Nacionālā hokeja līga (NHL) trešdien uz nenoteiktu laiku diskvalificēja Vankūveras "Canucks" "policistu" Riku Ripjēnu, kurš otrdien dusmās sagrāba vienu no līdzjutējiem, informē AP.

Otrdien spēlē pret Minesotas "Wild", kurā "Canucks" zaudēja ar 2:6, otrā perioda 14.minūtē Ripjēns pēc saķeršanās ar pretinieku spēlētājiem nopelnīja otro noraidījumu par rupjību un arī 10 minūšu sodu. Neapmierinātais Ripjēns devās uz ģērbtuvēm, taču uzreiz aiz savas komandas soliņa sagrāba pirmajā rindā stāvošo "Wild" fanu Džeimsu Engkvistu, kurš aplaudēja. Citiem "Canucks" spēlētājiem izdevās Ripjēnu noraut nost no fana, lai neizceltos kautiņš.

"Tas bija negaidīti. Zinot Riku, neko tādu mēs nebijām gaidījuši. Viņš mūsu komandā ir ļoti pieklājīgs," teica "Cancuks" ģenerālmenedžeris Maiks Žils. "Tas patiešām bija ļoti negaidīti. Dažreiz negaidīti notiek lietas, un ar tām ir jāsadzīvo. Kaut ko tādu nevarēja sagaidīt no tāda spēlētāja, kāds ir Riks. Bet pirms tam bija notikumi, kas to izraisīja, tāpēc mēs aizstāvēsim viņu."

Pēc lietas izskatīšanas NHL lems par diskvalifikācijas bargumu. Spēlētāji var tikt diskvalificēti uz piecām un vairāk spēlēm, ja NHL veic speciālu izmeklēšanu, taču ne vienmēr diskvalifikācija ir tik gara.

Tikmēr Engkvists, kurš kopā ar brāli pēc incidenta tika izvesti ārā no arēnas, plānojot iesniegt arī civilprasību.

"Es tikai tur stāvēju un aplaudēju, kad viņš tika padzīts no laukuma. Viņš bija nekontrolējams. Es tikai pateicu, lai viņš ir profesionālis, un viņam tas laikam nepatika, tāpēc mani sagrāba un gribēja pārvilkt pāri barjerai. Ja mans brālis nebūtu mani vilcis un cits spēlētājs nebūtu viņu vilcis prom, droši vien mani pārvilktu pāri barjerai," notikušo atceras 28 gadus vecais līdzjutējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!