Par šādiem brīžiem sapņo bērnībā - gūt uzvaras vārtus Stenlija kausa finālā, pēc uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas sestajā spēlē trešdien pret Filadelfijas "Flyers" izteicās Čikāgas "Blackhawks" jaunā zvaigzne Patriks Keins.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "Blackhawks" izbraukumā izcīnīja uzvaru pagarinājumā ar 4:3 un uzvaras vārtus papildlaika piektajā minūtē guva tieši Keins.

Visā sērijā "Blackhawks" triumfēja ar 4-2.

"Es uzreiz zināju, ka esmu guvis vārtus, lai gan tiesnesis skatījās video atkārtojumu. Kas par sajūtu!" izteicās Keins, kurš šajā spēlē izpildīja arī divas rezultatīvas piespēles.

"Man trūkst vārdu. Jau no pirmās sezonas dienas ticējām, ka mums tas ir pa spēkam. Sasniegt šo mērķi ir neticama sajūta," par savām sajūtām pastāstīja Čikāgas kluba 22 gadus vecais kapteinis Džonatans Tūvs, kurš 22 izslēgšanas turnīra mačos kopumā guva septiņus vārtus un izdarīja 22 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, Tūvs tika atzīts par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju. Tāpat Tūvs iekļuva arī "Triple gold" klubā, kurā ir spēlētāji, kuriem ir pasaules čempionāta un olimpisko spēļu zelta medaļas, kā arī uzvara Stenlija kausa izcīņā.

"Kas par atvieglojumu. Es izcīnīju Stenlija kausu," izteicās "Blackhawks" uzbrucējs Marians Hosa, kurš Stenlija kausa izcīņas finālā bija zaudētāju komandā divus iepriekšējos gadus.

"Vilšanās. Ripa palidoja zem vārtsarga Maika Leitona kājsarga, bet no vārtiem neizlidoja un pret stabiņu neatsitās. Domāju, tikai vārtu guvējs apzinājās, kas ir noticis. Varam tikai lepoties ar paveikto. Mēs pierādījām savu spēku," izteicās viens no "Flyers" līderiem Kriss Prongers.

Kā ziņots, "Flyers" sastāvā bija arī latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, kurš šosezon piedalījās pirmajās divās Stenlija kausa spēlēs, savukārt pēc tam tika nosēdināts rezervē. Tomēr sērijas otrajā mačā ar "Blackhawks" viņš atgriezās laukumā pēc 16 spēļu izlaišanas.

Bārtulis kļuva tikai par trešo latviešu hokejistu, kurš spēlējis Stenlija kausa finālā. 1996.gadā to paveica Sandis Ozoliņš, kura pārstāvētā Kolorādo "Avalanche" komanda triumfēja visā turnīrā, bet 2002.gadā Artūrs Irbe bija Karolīnas "Hurricanes" komandas pamatvārtsargs, tomēr toreiz Irbes vienība sērijā zaudēja.

Jau ziņots, ka "Blackhawks'' vienība izcīnīja savu pirmo Stenlija kausu kopš 1961.gada. Čikāgas kluba 49 gadu ilgais posms bija ilgākais periods bez Stenlija kausa kādai no sešām NHL oriģinālajām komandām.

Tagad šis antirekords pieder Toronto "Maple Leafs" klubam, kas Stenlija kausu nav izcīnījis kopš 1967.gada.

Savukārt "Flyers" komanda tagad ir zaudējusi pēdējās sešās Stenlija kausa finālsērijās un prestižo trofeju nav izcīnījusi kopš 1975.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!