Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pretēji iepriekš prognozētajam, Latvijas hokeja izlases centra uzbrucējs Sergejs Pečura tomēr vēl var pagūt atveseļoties pirms pasaules čempionāta, kamēr izlases vārtsargs Edgars Lūsiņš cirkšņa savainojuma dēļ no Latvijas izlases kandidātu loka ir svītrots, pastāstīja komandas ārsts Jānis Kvēps.

Kā ziņots, piektdienas spēlē Latvijas hokejisti savā laukumā ar 3:5 (1:1, 2:2, 0:2) piekāpās Somijas valstsvienībai.

Šajā spēlē savainojumos iedzīvojās gan Pečura, gan Lūsiņš. Sākotnēji izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks apgalvoja, ka Pečura lauzis roku, tāpēc pasaules čempionātā nespēlēs.

"Ja ar Lūsiņu viss principā ir skaidrs, jo šādus savainojumus tik ātri izārstēt nevar, tad ar Pečuru viss nav tik traki, kā sākotnēji izskatījās," izteicās Kvēps. "Viņam tomēr konstatēs tikai ļoti smags sasitums, tāpēc nevar apgalvot, ka viņš pasaules čempionātā nespēlēs. Uz pārbaudes spēlēm ar Austriju viņu līdzi neņemsim, taču izveseļoties viņš vēl var paspēt. Domāju, ka pirmdien veiksim papildus pārbaudes. Varbūt tad situācija būs skaidrāka."

Tāpat Kvēps izteicās, ka arī aizsarga Māra Jasa gūtais savainojums nav izrādījies pārāk nopietns.

Kā ziņots, šī abām komandām bija ceturtā pārbaudes spēle, un sastāvā iekļauti jau vairāk pieredzējuši hokejisti. Kā ziņots, pirmajās spēlēs pagājušajā nedēļā Latvijas izlase ar 1:4 un 4:7 izbraukumā piekāpās Zviedrijai, bet Somija ar 3:1 un 3:2 savā laukumā pārspēja Slovākiju.

Savukārt ceturtdien notikušajā abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0:5.

Kā ziņots, Latvijas un Somijas izlases savā starpā tiksies arī pasaules čempionāta apakšgrupu sacensībās.

Šīs spēles notiek Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra gaitā, un vēlāk Latvija sacentīsies arī ar Austrijas komandu. Turnīrs ir iekļauts paplašinātajā Eirotūres sistēmā, kuras izmaiņas tika apstiprinātas pagājušā gada maijā pēc pasaules čempionāta Vācijā.

EHC turnīrā piedalās 12 Eiropas komandas pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 2010.gada ranga. Komandai, kurai būs vismazāk punktu šajos mačos, aiznākamgad būs liegts piedalīties EHC spēlēs.

Jau ir zināms, ka nākamajā gadā, gatavojoties pasaules čempionātam, EHC ietvaros Latvijas valstsvienība aizvadīs spēles ar Čehijas, Šveices un Krievijas izlasēm.

Pēc mačiem ar Somiju Latvijas izlase 13. un 14.aprīlī izbraukumā tiksies ar Austriju, bet pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26.aprīlī uzņems Norvēģiju.

Kā ziņots, Latvijas izlase no 29. aprīļa līdz 15.maijam Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!