Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo" arī nākamajā sezonā spēlēs Čehijas izlases vārtsargs Martins Pruseks, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

"Dinamo" komandai Pruseks pievienojās novembrī, aizvadot 20 spēles regulārajā sezonā, sešas reizes savus vārtus atstājot neskartus.

Regulārajā sezonā Pruseks vidēji ielaida 1,70 ripas un atvairīja 94,1% metienu. Tāpat Pruseks Čehijas izlases sastāvā piedalījās arī pasaules čempionātā, kur gan pilnvērtīgi spēlēt traucēja pārbaudes spēlēs gūtais muskuļa sastiepums.

Jau ziņots, ka "Dinamo" pārrunas ar Čehijas klubu par sadarbības turpināšanu ar Pruseku uzsāka vēl pirms šī gada pasaules čempionāta Šveicē un abas puses bija gandrīz vienojušās. Taču pēc tam, kad maija beigās tika panākta vienošanās uz nākamo sezonu ar Latvijas izlases vārtsargu Edgaru Masaļski, "Dinamo" kluba vadība pieņēma lēmumu neslēgt jau saskaņoto līgumu ar finansiāli visai dārgo Pruseku.

Kā maija beigās vēstīja "Dinamo" vienības vadība, komanda turpmāk uzsvaru likšot uz gados jaunākiem un perspektīvākiem spēlētājiem.

Tomēr vēlāk "Dinamo" atkal sāka interesēties par Pruseku, bet ilgstoši nespēja vienoties ar Ostravas "Vitkovice Steel" komandu, kurai joprojām ir spēkā līgums ar vārtsargu.

Jau ziņots, vēl trešdien Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs intervijā portālam "allhockey.ru" izteicās, ka abas puses vienošanos vēl nav panākušas, bet tam jānotiek tuvākajā laikā.

33 gadus vecais vārtsargs savas karjeras lielāko daļu ir pavadījis "Vitkovice" komandā. Kopā šajā vienībā viņš nospēlējis desmit sezonas. Pruseks ir spēlējis arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos Otavas "Senators" un Kolumbusas "Blue Jackets", kā arī Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībās Binghamtonas "Senators", Sirakūzu "Crunch" un Grendrepidas "Griffins".

Jau ziņots, ka līdz šim bija zināmi trīs Rīgas "Dinamo" nākamās sezonas leģionāri - Maiks Iguldens, Lī Svets un Martins Karija, bet ceturtais Niks Sirota komandai pievienojies uz pārbaudes laiku.

Rīgas "Dinamo" vienība ir noslēgusi līgumu arī ar leģendāro Latvijas aizsargu Sandi Ozoliņu, kā arī ar Latvijas valstsvienības uzbrucēju Jāni Spruktu un aizsargu Jēkabu Rēdlihu.

Pirmo treniņu pirms gaidāmās sezonas Rīgas klubs aizvadīs ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!