Ar zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta jauno sezonu sestdien uzsāka Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" ar 1:5 (1:1, 0:2, 0:2) piekāpās spēcīgajai Krievijas komandai Ufas "Salavat Julajev".

imageFoto galerija

Par labāko rīdzinieku rindās tika atzīts vārtsargs Martins Pruseks, kurš gan trešā perioda sākumā dēļ savainojuma tika nomainīts, bet viesiem labākais bija Aleksandrs Perežogins.

"Dinamo" vārtus spēles pirmajās divās trešdaļās sargāja Pruseks, kurš trešā perioda sākumā vienā no epizodēm guva savainojumu, un viņu nomainīja Edgars Masaļskis.

"Dinamo" labā vienīgos vārtus guva Lī Svets, bet "Salavat Julajev" rindās ar rezultatīviem metieniem izcēlās Andrejs Taratuhins, Aleksandrs Perežogins, Aleksandrs Radulovs, Igors Grigorenko un Miroslavs Blatjaks.

Spēles pirmajās minūtēs gandrīz kā skaitliskajā vairākumā spēlēja "Salavat Julajev" vienība, iespiežot rīdziniekus savā aizsardzības zonā. Otrās minūtes sākumā viesu komandas uzbrucējs Patriks Toresens nonāca viens ar ripu vārtu priekšā, taču pietiekami labs metiens viņam neizdevās, un "Dinamo" vārtsargs Martins Pruseks ar kājsargu spēja ripu atvairīt.

Trešdaļas turpinājumā spēle sāka izlīdzināties. Septītajā minūtē pēc teicami izspēlēta uzbrukuma iespēja gūt vārtus bija Gintam Meijam, bet viņa raidītā ripa lidoja garām vārtiem. Devītajā minūtē pēc rīdzinieku aizsargu kļūdas viens pats pa kreiso malu vārtiem pietuvojās Andrejs Taratuhins, kurš, saņemot piespēli, nekavējās izmantot radušos iespēju un raidīja ripu garām Prusekam. Taču tieši pēc minūtes pie sava pirmā vārtu guvuma šajā sezonā tika arī rīdzinieki, Lī Svetam vairāku pretinieku komandas spēlētāju ielenkumā izdarot negaidītu plaukstas metienu no distances un pārspējot vārtsargu Aleksandru Jerjomenko.

11.minūtē viens pret vārtsargu gandrīz izgāja Mārtiņš Cipulis, kuru pretinieki spēja apturēt tikai ar noteikumu pārkāpumu. Skaitliskajā vairākumā "Dinamo" vienība radīja vairākas labas vārtu gūšanas situācijas, bet rezultāts saglabājās nemainīgs - 1:1. 17.minūtē Rīgas komanda "iekrita" aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem iziet divatā pret vienu aizsargu, un tikai veiksme, kā arī Pruseka meistarība glāba mājiniekus no otro vārtu zaudējuma.

Arī otro trešdaļu Ufas kluba hokejisti centās iesākt ar aktīviem uzbrukumiem, bet atbildi parādā nepalika arī rīdzinieki, kuri trešajā minūtē izveidoja vairākas bīstamas situācijas pie Jerjomenko sargātajiem vārtiem. Turpinājās atklāts hokejs abu komandu izpildījumā, taču ripu vairāk kontrolēja "Salavat Julajev" vienība, un Prusekam vairākas reizes bija jāglābj Rīgas "Dinamo" no droša vārtu zaudējuma. Otrās trešdaļas desmitajā minūtē laukuma saimnieki vēlreiz guva iespēju divas minūtes spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču pretinieki spēlēja aktīvi un vārtu gūšanas pozīcijā "Dinamo" hokejistiem nokļūt neļāva.

Mača 35.minūtē uz divām minūtēm tika noraidīts "Dinamo" hokejists Jānis Sprukts. Skaitliskais mazākums tika veiksmīgi izturēts, bet trešdaļas beigās Rīgas komanda sāka pieļaut rupjas kļūdas aizsardzībā, un spēles 39.minūtē 53 sekunžu laikā tika zaudēti divi vārti. Vispirms savu individuālo reidu, apspēlējot divus rīdzinieku aizsargus, ar precīzu metienu noslēdza Perežogins, bet pēc tam viens pret Pruseku izgāja Radulovs, kurš teicamā stilā apspēlēja mājinieku vārtsargu, un otrās trešdaļas beigās rezultāts bija jau 3:1 "Salavat Julajev" labā.

Sākoties spēles pēdējām 20 minūtēm, uzbrukumā aktīvāk centās darboties "Dinamo" vienība. Mača 43.minūtē spēlētāju burzmā vārtu priekšā savainojumu guva Pruseks. Kā Latvijas televīzijas (LTV) 7.kanālu informēja "Dinamo" vienības ārsti, Pruseks spēli nevarēja turpināt muskuļu krampju dēļ, bet nopietnu traumu čehu vārtsargs nav guvis.

Viņa vietā Rīgas komandas vārtos stājās Edgars Masaļskis, kuru jau pēc 27 sekundēm aizturētā soda laikā ar metienu zem vārtu pārliktņa pārspēja Grigorenko. Mājinieki visiem spēkiem centās atspēlēties, bet cīņas 53.minūtē pēc "Dinamo" aizsargu kļūdas ātru pretuzbrukumu izveidoja "Salavat Julajev" hokejisti, un Blatjaks raidīja ripu cauri Masaļska kājsargiem, panākot spēles beigu rezultātu 5:1.

Spēli "Arēnā Rīga" klātienē vēroja 10 344 skatītāji.

Kā zināms, arī nākamās divas "Dinamo" komandas spēles notiks Rīgā - 14.septembrī Latvijas klubs uzņems Krievijas komandu Omskas "Avangard", bet 16.septembrī "Dinamo" tiksies ar Astanas "Baris" vienību no Kazahstānas.

Pirms jaunās KHL sezonas Rīgas "Dinamo" vienība kopumā aizvadīja desmit pārbaudes spēles, no kurām pirmajās deviņās tika izcīnītas uzvaras, bet pēdējā cīņā tika piedzīvots zaudējums, ar rezultātu 1:2 piekāpjoties Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Augusta beigās Rīgas "Dinamo" izcīnīja "Latvijas dzelzceļa" kausu. "Arēnā Rīga" notikušajā turnīrā Latvijas komanda pirmajā mačā ar 3:1 pieveica Somijas komandu Tamperes "Ilves", pēc tam ar rezultātu 5:4 pagarinājumā pārspēja Mitišču "Atlant" no Krievijas, bet pēdējā mačā Rīgas "Dinamo" ar 3:2 papildlaikā uzvarēja arī Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību, izcīnot uzvaru visā turnīrā.

Jau ziņots, ka šajā sezonā "Dinamo" vienība KHL regulārajā čempionātā startēs Rietumu konferences Tarasova divīzijā kopā ar Maskavas "Dinamo", Minskas "Dinamo", Maskavas "Spartak", Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA vienībām.

Regulārajā čempionātā ar savas divīzijas komandām tiks aizvadītas četras spēles (divas savā laukumā un divas izbraukumā), bet ar pārējām komandām - divas spēles (viena savā laukumā un viena izbraukumā). Kopumā KHL regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs 56 mačus.

Izslēgšanas spēlēs piedalīsies pa astoņām labākajām komandām no katras konferences, kas savā starpā no sākuma noskaidros katras konferences uzvarētājus, un izslēgšanas spēļu finālā par Gagarina kausu cīnīsies attiecīgi Austrumu konferences un Rietumu konferences spēcīgākā komanda.

Arī komandām, kas neiekļūs Gagarina kausa izcīņā, sezona vēl nebūs beigusies, jo paralēli KHL "play off" mačiem notiks vēl viens turnīrs, kura uzvarētāji iegūs spēlētāju izvēles drafta pirmās kārtas tiesības uz nākamo sezonu.

Rīgas "Dinamo" komandas sastāvs spēlē ar "Salavat Julajev" vienību: vārtsargi - Martins Pruseks, Edgars Masaļskis; aizsargi - Sandis Ozoliņš, Kristaps Sotnieks, Lī Svets, Krišjānis Rēdlihs, Rodrigo Laviņš, Guntis Galviņš, Oļegs Sorokins; uzbrucēji - Maiks Iguldens, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns, Marsels Hosa, Martins Karija, Andris Džeriņš, Gints Meija, Ronalds Cinks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!