No Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas ceturtdien dramatiskā cīņā izstājās Rīgas "Dinamo", kas ceturtdaļfināla piektajā spēlē viesos atkal otrajā pagarinājumā ar 2:3 zaudēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai komandai Balašihas MVD.

Visā sērijā MVD uzvarēja ar 4-1 un tagad KHL pusfinālā (Rietumu konferences finālā) tiksies ar Maskavas "Spartak" vai ar Jaroslavļas "Lokomotiv". Šajā sērijā pagaidām ar 3-2 vadībā ir "Lokomotiv".

"Dinamo" vārtus mačā sargāja Edgars Masaļskis, kurš atvairīja 35 metienus. "Dinamo" mačā izdarīja 32 metienus.

Spēles astotajā minūtē vairākumā vārtus guva "Dinamo" uzbrucējs Marsels Hosa, bet pēc piecām minūtēm vairākumā Maksims Veļikovs izlīdzināja rezultātu. Otrā perioda piektajā minūtē MVD vadībā izvirzīja Deniss Kokarevs, kurš vārtus guva arī vairākumā. Izlīdzinājumu "Dinamo" panāca vairākumā piecarpusi minūtes pirms pamatlaika beigā - vārtus guva Lauris Dārziņš.

Uzvaras vārtus mačā un sērijā MVD labā otrā pagarinājuma ceturtajā spēlē guva Aleksejs Ugarovs.

Mačs sākās ar "Dinamo" komandas pārsvaru un piektajā minūtē tā nopelnīja pirmo vairākumu. Tā laikā pēc Aleksandra Ņiživija piespēles viens pret vārtsargu Maiku Gārnetu nokļuva Jānis Sprukts, tomēr pārspēt viņu nespēja. Pēc īsa brīža jau viens pret "Dinamo" vārtsargu Edgaru Masaļski nokļuva Jevgēņijs Fjodorovs, bet latvietis bija lielisks.

Pēc neilga laika Rīgas klubs ieguva iespēju vēlreiz spēlēt vairākumā un šoreiz jau pēc īsa brīža rezultāts tika atklāts, kad pēc labas saspēles no sava ierastā punkta precīzs bija Hosa. Vēlāk pirmais noraidījums tika piešķirts arī "Dinamo" komandai un to MVD hokejisti izmantoja, kad no zilās līnijas Masaļski pārspēja Veļikovs un panāca 1:1. Nākamo mazākumu "Dinamo" komanda izturēja un pirmajā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās.

Otrās trešdaļas trešajā minūtē divu minūšu noraidījumu saņēma Martins Karija un to atkal izmantoja MVD vienība, kad pēc lieliskas individuālās darbības precīzs bija Kokarevs. Turpinājumā arī neliels pārsvars piederēja MVD komandai, kaut atspēlēties vajadzēja tieši "Dinamo" vienībai.

Kopumā visā mačā bija vairāki strīdīgi tiesnešu lēmumi par sliktu "Dinamo" vienībai, tāpēc otrajā trešdaļā Latvijas klubs vēl divas reizes spēlēja mazākumā, bet rezultāts otrajā trešdaļā tā arī vairs nemainījās.

Izšķirošajā trešdaļā "Dinamo" lēnām centās pārņemt iniciatīvu. Trešajā minūtē bīstamu metienu no gaisa izdarīja Hosa un laba iespēja bija arī Laurim Dārziņam. Tomēr nevienu no šiem momentiem "Dinamo" izmantot nespēja, tāpat kā iegūto vairākumu.

15.minūtē "Dinamo" komanda pēc sekmīga uzbrukuma vēlreiz ieguva iespēju spēlēt vairākumā un šoreiz to izmantoja, kad piecas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām pēc saspēles no zilās līnijas precīzi meta Dārziņš. Tomēr arī pēc izlīdzinājuma panākšanas "Dinamo" komanda nepadevās, izveidoja vairākus bīstamus momentus un divas minūtes pirms pamatlaika beigām vēlreiz ieguva iespēju spēlēt vairākumā, tomēr to izmantot Latvijas klubs tā arī nespēja un pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2.

Pagarinājumu abas komandas iesāka aktīvi un vairākas reizes īpaši bīstami uzbruka MVD vienība. Pēc divām spēlētām minūtēm par turēšanu noraidījumu nopelnīja Roberts Petrovickis, tomēr vairākumā MVD hokejisti ļoti bīstamus momentus izveidot nespēja.

Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, tomēr astotajā minūtē "Dinamo" komanda vēlreiz palika mazākumā, bet arī to Latvijas kluba hokejisti spēja izturēt un brīdi vēlāk jau ieguva iespēju spēlēt vairākumā. Šoreiz "Dinamo" komanda ilgstoši uzbruka, bet arī precīzu metienu tā arī neizpildīja un arī pirmais pagarinājums noslēdzās ar rezultātu 2:2.

Pirmā pagarinājuma pēdējā sekundē noraidījumu par ripas izmešanu no laukuma noraidījumu saņēma Martins Štrbaks, tāpēc Latvijas klubs otro pagarinājumu uzsāka vairākumā, ko atkal neizmantoja un drīz pēc tam Aleksejs Ugarovs izrāva MVD vienībai uzvaru.

"Dinamo" uz Krieviju trešdien devās bez savainotā uzbrucēja Maika Iguldena un vārtsarga Martina Pruseka. Iguldens sērijas pirmajā spēlē pret MVD guva cirkšņa savainojumu un nespēlēja nākamajās trijās spēlēs. Savukārt Prusekam pēc otrā mača Balašihā bija ķermeņa dehidratācija un viņš pēc tam tika nogādāts slimnīcā. Pruseks jau ir agriezies Latvijā, tomēr vēl nav gatavs spēlēt.

Tikmēr kopā ar komandu uz Balašihu devās kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš izlaida iepriekšējās divas spēles. Svētdien Ozoliņam tika veikta elkoņa "tīrīšana", pirmdien viņam vajadzēja izlaist spēli dēļ diskvalifikācijas, bet otrdien viņam ārsti liedza doties laukumā, jo elkonis pilnībā nebija sadzijis pēc medicīniskās iejaukšanās. Tomēr arī ceturtdienas spēlē Ozoliņš palika rezervē.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā spēlē "Dinamo", pēdējās trešdaļas sākumā ielaižot četrus vārtus nepilnu četru minūšu laikā, zaudēja ar 1:4, otrajā spēlē piekāpās ar 0:2, trešajā mačā pirmdien "Arēnā Rīga" "Dinamo" revanšējās, uzvarot ar 3:1, bet ceturtajā spēlē otrdien dramatiskā cīņā rīdzinieki zaudēja otrajā pagarinājumā ar 4:5.

Lai gan "Dinamo" izstājās no KHL Gagarina kausa, šī ir veiksmīgā sezona klubam KHL divu sezonu ilgajā vēsturē. Pagājušajā sezonā "Dinamo" arī spēlēja Gagarina kausā, bet izstājās pirmajā kārtā. Šogad "Dinamo" pirmās kārtas sērijā ar 3-1 sensacionāli pieveica r4egulārās sezonas Rietumu konferences spēcīgāko klubu Sanktpēterburgas SKA, bet tagad piecus mačus sīvi cīnījās ar Rietumu konferences regulārās sezonas otru labāko komandu MVD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!