Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā trešdien piekto uzvaru pēdējās sešās spēleš izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas ar 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) pieveica Maskavas "Spartak".

Foto galerija

"Dinamo" tā bija ceturtā uzvara pār "Spartak" šajā sezonā, un ar šo panākumu rīdzinieki pārtrauca "Spartak" piecu uzvaru sēriju.

Rīgas "Dinamo" vārtus mačā sargāja Martins Pruseks, kurš tika atzīts arī par labāko rīdzinieku rindās.

Pirmā perioda vidū vairākumā "Dinamo" vadībā izvirzīja Roberts Petrovickis, bet pēc četrām minūtēm Jevgeņijs Lapenkovs rezultātu izlīdzināja. Neilgi pirms otrās trešdaļas beigām rupju kļūdu pieļāva Pruseks un Kirils Kņazevs panāca 2:1 "Spartak" labā. Izlīdzinājumu "Dinamo" panāca trešā perioda 14.minūtē, kad savus 27.vārtus sezonā guva Marsels Hosa. Uzvaras vārtus rīdziniekiem jau pēc nepilnas pusotras minūtes vairākumā guva Oļegs Sorokins.

Spēli abas komandas iesāka ļoti aktīvi, izveidojot vairākus bīstamus uzbrukumus. Pirmās ceturtdaļas vidū "Dinamo" pirmo reizi šajā mačā bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā un šis viena hokejista pārsvars sekmīgi tika realizēts. Oļega Sorokina uzmetienu uz vārtiem no zilās līnijas "Spartak" vārtsargs Dmitrijs Kočņevs atsita sev priekšā, bet pirmais pie ripas piesteidzās Petrovickis, kurš atklāja šī mača rezultātu.

Kritisks brīdis Rīgas "Dinamo" iestājās nepilnas sešas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām, kad trijatā nācās aizstāvēties pret četriem "Spartak" spēlētājiem. Lapenkovam bija nepieciešamas 54 sekundes, lai panāktu neizšķirtu 1:1. Līdz pirmās trešdaļas izskaņai abas komandas spēlēja nedaudz mierīgāk un rezultāts nemainījās.

Otrās trešdaļas pirmā puse aizritēja samērā mierīgi, bet mača 27.minūtē "Dinamo" spēlēja skaitliskajā vairākumā, taču tas netika realizēts. Turpinājumā abas komandas pārgāja uz atklātu hokeju, izdarot vairākus bīstamus un arī viltīgus metienus pa vārtiem, tomēr rezultāts nemainījās. Spēles 32.minūtē arī "Dinamo" hokejisti bija spiesti spēlēt skaitliskajā mazākumā, taču "Spartak" vārtus neguva, lielā mērā pateicoties mājinieku vārtsargam Martinam Prusekam, kurš vairākas reizes glāba "Dinamo" komandu no vārtu zaudējuma.

Otrās trešdaļas beigās "Dinamo" vēlreiz spēlēja vairākumā, tomēr lielais spiediens uz pretinieku vārtiem labvēlīgā rezultātā netika pārvērsts. Minūti pirms otrās trešdaļas beigām "Spartak" saņēma vēl vienu noraidījumu, taču rupju kļūdu pieļāva Pruseks, kurš aiz saviem vārtiem nepamanīja Kņazevu, kas pārķēra ripu un raidīja to tukšos vārtos, izvirzot "Spartak" vadībā ar 2:1.

Trešās trešdaļas sākumā abas komandas kopumā nopelnīja četrus divu minūšu noraidījumus, tomēr rezultāts nemainījās. Rīgas "Dinamo" turpināja aktīvi uzbrukt un mača 54.minūtē Hosa guva savus 27.vārtus KHL čempionātā, izlīdzinot rezultātu 2:2. Minūti vēlāk "Spartak" palika mazākumā un šajā skaitliskajā vairākumā uzbrukumam sekmīgi pieslēdzās Sorokins, kurš mājiniekus izvirzīja vadībā ar 3:2.

Uzreiz pēc šiem gūtajiem vārtiem "Dinamo" aizsargs Guntis Galviņš nopelnīja divu minūšu noraidījumu, taču laukuma saimnieki mazākumu izturēja, lai gan "Spartak" bija vismaz divas lieliskas iespējas gūt vārtus, taču teicami spēlēja Pruseks. 25 sekundes pirms mača pamatlaika beigām "Spartak" savu vārtsargu Kočņevu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr arī tas nepalīdzēja viesiem atspēlēties.

Šī abām komandām bija jau ceturtā savstarpējā spēle šajā sezonā, un "Dinamo" ir uzvarējusi visos mačos. Pagājušā gada 19.septembrī "Dinamo" izbraukumā uzvarēja ar 5:1, pēc tam 19.novembrī Latvijas klubs savā laukumā bija pārāks ar rezultātu 6:4, bet pēdējo reizi abas komandas savā starpā tikās 30.novembrī Maskavā, kur" Dinamo" uzvarēja ar 3:2.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā Rīgas "Dinamo" sastāvā debitēja latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš komandai pievienojās pagājušās nedēļas izskaņā. Viņš spēlēja vienā maiņā ar Jāni Spruktu un Ģirtu Ankipānu. Šie hokejisti vienā maiņā pagājušajā gadā spēlēja arī Latvijas valstsvienībā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem 45 spēlēs pakāpās uz devīto vietu, tagad tikai par diviem punktiem atpaliekot no Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienības, kas atrodas astotajā vietā.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" 22.janvārī uzsāks četru spēļu izbraukuma sēriju - ar dienas pārtraukumu Latvijas klubs spēkosies ar Maskavas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Čerepovecas "Severstaļ" un Mitišču "Atlant".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!