Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pirmo "sauso" spēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā šajā sezonā aizvadīja Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzvarēja latviešu uzbrucēja Kaspara Saulieša pārstāvēto Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo".

Foto galerija

Pēc šīs uzvaras Rīgas "Dinamo" pirmo reizi šajā sezonā Rietumu konferencē ir iekļuvusi labāko astotniekā, kas dod tiesības spēlēt Gagarina kausa izcīņā.

Rīgas "Dinamo" vārtus mačā sargāja Edgars Masaļskis, kurš tika atzīts arī par labāko spēlētāju rīdzinieku rindās.

Pirmā perioda 13.minūtē pēc lieliskas Krišjāņa Rēdliha piespēles Aleksandrs Ņiživijs vadībā izvirzīja rīdzinieku, bet otrā perioda 23.sekundē Miķelis Rēdlihs pēc Ņiživija un Krišjāņa Rēdliha piespēlēm panāca jau 2:0.

Rēdliha gūtie vārti bija vienīgais metiens pa Minskas "Dinamo" vārtiem otrajā periodā.

Trešajā periodā 16.minūtē Ņiživijam bija lieliska iespēja gūt savus otro vārtus mačā, taču viņš kļūdījās, izpildot "bullīti". Ņiživijs gan ar "bullīti" guva vārtus, taču ripu pretinieku vārtos raidīja ar otro metienu, kas nav atļauts.

Spēli abas komandas iesāka diezgan aktīvi, izveidojot pāris labus un bīstamus uzbrukumus. Tomēr pirmie rezultātu atklāja laukuma saimnieki, kad mača 13.minūtē Krišjānis Rēdlihs meistarīgi apspēlēja Minskas "Dinamo" aizsargu un izdarīja teicamu piespēli Ņiživijam, kurš precīzi meta vārtu augšējā stūrī - 1:0. Divas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām Miķelis Rēdlihs nopelnīja divu minūšu noraidījumu, taču viesi šo vairākumu nerealizēja.

Otro trešdaļu Rīgas "Dinamo" iesāka skaitliskajā mazākumā, taču no noraidīto spēlētāju soliņa laukumā sekmīgi atgriezās Miķelis Rēdlihs, kurš saņēma lielisku piespēli no Ņiživija un pēc nospēlētām 23 sekundēm otrajā trešdaļā dubultoja Rīgas "Dinamo" pārsvaru - 2:0. Mača turpinājumā mājinieki vēl divas reizes spēlēja skaitliskajā mazākumā, taču arī šoreiz Minskas "Dinamo" spēlētājiem vārtus neizdevās gūt.

Trešajā trešdaļā laukumā ritēja diezgan nervoza spēle un abu komandu spēlētāji centās viens otru izprovocēt uz asumiem. Tomēr mača galvenie tiesneši labi pildīja savus pienākumus un lieli asumi starp spēlētājiem neizcēlās. Nepilnas septiņas minūtes pirms mača pamatlaika beigām Rīgas "Dinamo" spēlētāji trijatā aizstāvējās pret pieciem Minskas "Dinamo" hokejistiem, taču viesi šo lielo vairākumu nespēja realizēt.

Brīdi vēlāk par pārkāpumu pret Marselu Hosu uz Minskas "Dinamo" vārtiem tika piešķirts soda metiens, kuru izpildīt devās Ņiživijs, kurš guva vārtus, taču tie tomēr netika ieskaitīti, jo Ņiživijs ripu ieslidināja vārtos jau ar atkārtotu metienu. 70 sekundes pirms spēle beigām Minskas "Dinamo" savu vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr arī tas neglāba viesus no zaudējuma.

Saulietis šajā spēlē nopelnīja divas soda minūtes par pretinieka klupināšanu.

Pēc iepriekšējā mačā gūtajām traumām šoreiz nespēlē rīdzinieku uzbrucēji Maiks Iguldens un Jānis Sprukts. Joprojām traumas dēļ nevar spēlēt arī komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš pēc operācijas laukumā varētu atgriezties spēlē ar Minskas "Dinamo", kas 22.decembrī notiks Baltkrievijā.

Abām komandām šī būs otrā savstarpējā tikšanās reize. Jau ziņots, ka pirmajā mačā Minskā mājinieki uzvarēja ar 2:1.

Pēc šī mača sāksies pārtraukums, kurš saistīts ar izlašu spēlēm, bet nākamo spēli Rīgas "Dinamo" 22.decembrī atkal aizvadīs tieši ar Minskas klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!