Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien Liepājā izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas ar 6:3 (1:0, 2:2, 3:1) pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Pirmos vārtus "Dinamo" labā pirmā perioda 19.minūtē guva Miķelis Rēdlihs, bet otrā perioda trešajā minūtē Jānis Sprukts panāca 2:0. Otrā perioda 12.minūtē Niklass Pērsons samazināja starpību, bet jau pēc trīs minūtēm Aleksandrs Ņiživijs atjaunoja "Dinamo' divu vārtu pārsvaru. Vēl pēc divarpus minūtēm "Dinamo" vārtsargu Martinu Pruseku pārspēja Andrejs Ivanovs, vēlreiz samazinot starpību.

Pēdējā trešdaļā Mārtiņš Cipulis un Ģirts Ankipāns palielināja "Dinamo" pārsvaru līdz 5:2, tad Sergejs Demagins vienus vārtus atguva, bet punktu "Dinamo" uzvarai pielika Martins Karija.

Par labāko hokejistu "Dinamo" rindās tika atzīts Sprukts, bet viesiem - Pērsons.

Pirmajā trešdaļā laukumā ritēja līdzīga spēle un abām komandām bija labas iespējas gūt vārtus. Tomēr mača rezultāts tika atklāts tikai pusotru minūti pirms pirmās trešdaļas beigām, kad pēc Sprukta piespēles ripu vārtos "iebakstīja" Miķelis Rēdlihs.

Otrajā trešdaļā "Dinamo" spēlēja daudz aktīvāk par pretiniekiem un ātri vien guva otros vārtus. Miķeļa Rēdliha metienu "Ņeftehimik" vārtsargs Ivans Kasutins atsita, tomēr pirmais pie atlēkušās ripas piesteidzās Sprukts, dubultojot "Dinamo" pārsvaru - 2:0. Otrās trešdaļas vidū viesiem vienus vārtus izdevās atgūt, kad "Ņeftehimik" izveidoja skaistu uzbrukumu - Aleksandra Bumagina metienu "Dinamo" vārtsargs Martins Pruseks atvairīja, tomēr ar atkārtoto Pērsona metienu netika galā.

Līdz otrās trešdaļas beigām tika gūti vēl divi vārti. Vispirms mača 35.minūtē Ņiživijs pēc rupjas Kasutina kļūdas panāca 3:1 "Dinamo" labā, bet pēc divām minūtēm Ivanovs vēlreiz rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. Pēc otrās trešdaļas Rīgas vienība atradās vadībā ar 3:2.

Trešās trešdaļas sākumā "Dinamo" spēlēja skaitliskajā vairākumā un šo viena hokejista pārsvaru sekmīgi izmantoja Cipulis, kurš atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 4:2. Mača turpinājumā laukuma saimnieki pakāpeniski pārņēma iniciatīvu, bet pēc Ankipāna precīzā metiena spēles 52.minūtē šaubu par šī mača uzvarētāju vairs nebija. Pusotru minūti vēlāk Demagins guva trešos vārtus "Ņeftehimik" labā, taču minūti un 54 sekundes pirms spēles beigām pēc lieliskas Miķela Rēdliha piespēles vārtus guva Karija, sasniedzot galīgo rezultātu 6:3.

Šosezon abām komandām šī bija otrā savstarpējā spēle. Pirmajā spēlē 14.novembrī Rīgas "Dinamo" izbraukumā uzvarēja ar 5:3.

Šajā spēlē "Dinamo" sastāvā pēc traumas izārstēšanas atgriezās slovāku uzbrucējs Roberts Petrovickis, kurš rezultatīvi piespēlēja Ankipāna gūtajos vārtos, bet laukumā joprojām nevar doties komandas kapteinis Sandis Ozoliņš.

Kā ziņots, "Dinamo" klubs pirmo KHL spēli Liepājā aizvadīja 2.oktobrī, kad uzņēma Čerepovecas "Severstaļ" vienību. Pēc šīs spēles Liepājas hallē tika atklātas vairākas nepilnības KHL spēļu aizvadīšanai, tomēr tagad tās ir novērstas.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" patlaban ar 40 punktiem 32 spēlēs ieņem devīto vietu, par trīs punktiem atpaliekot no Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas ieņem astoto vietu. Tikpat punktu ir arī latviešu uzbrucēja Kaspara Saulieša pārstāvētajam Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Savukārt "Ņeftehimik" komanda ar 53 punktiem 32 spēlēs pašlaik atrodas Austrumu konferences piektajā vietā.

Pēc šīs spēles "Dinamo" aizvadīs vēl trīs mačus savā laukumā - ik pēc dienas pārtraukuma "Arēnā Rīga" viesosies līgas pirmās sezonas čempionvienība Kazaņas "Ak Bars", finansiālajās grūtībās nonākušais klubs Toljati "Lada", kā arī Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!