Hokeja kluba Rīgas "Dinamo" mārketinga menedžeris Mārtiņš Kalniņš ir neizpratnē par Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana izteikumiem ceturtdien notikušajā preses konferencē, kurā Lipmans galvenos nopelnus saistībā ar Rīgā plānotās pārbaudes spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Floridas "Panthers" piedēvēja federācijai. "Tā ir "Dinamo" kluba iniciatīva, un mēs pie šī jautājuma strādājam jau sen," sarunā ar vortālu "Delfi Sports" atzina Kalniņš.

Jau ziņots, ka pēc Lipmana sacītā hokeja klubam Rīgas "Dinamo" neesot nekādu nopelnu septembrī Rīgā paredzētās pārbaudes spēles organizēšanā. "Apgalvojumi par "Dinamo" ilgo strādāšanu šī jautājuma risināšanā ir vienkārši smieklīgi," sacīja LHF prezidents.

Rīgas "Dinamo" mārketinga menedžeris ir pilnīgi pretējās domās. "Neiešu izpausties tik tēlaini, kā to izdarījis Lipmana kungs, vien piebildīšu, ka jau ilgu laiku pirms viņa pirmā paziņojuma par "Panthers" spēlēšanu Rīgā un viņa vizītes Amerikā mēs aktīvi strādājām pie šī jautājuma. Varu parādīt saraksti ar NHL amatpersonām, kas datēta ar laiku, kad Lipmans vēl ne tuvu nebija tam, lai dotos uz Ameriku," skaidroja Kalniņš.

"Uzzinot, ka mēs vēlamies rīkot šādu spēli, viņš acīmredzot vēlējas iejaukties, parādīt savu ietekmi. Man nav saprotams, kādēļ privātam klubam pārbaudes mača organizēšana būtu jākārto caur federāciju," piebilda "Dinamo" amatpersona.

Vaicāts par to vai LHF prezidentam tomēr ir kādi nopelni NHL komandas iespējamajā "atgādāšanā" uz Rīgu, Kalniņš atbildēja noraidoši. "Lipmans nav izdarījis neko. Ir arī absurdi paziņot, ka viņam ļauts izvēlēties konkrētu klubu. Izvēle var būt tikai starp tiem klubiem, kuri ir gatavi spēlēt Eiropā. Florida šajā ziņā ir izdevīgs variants, jo tā atrodas tuvu Helsinkiem. Turklāt arguments par Kārļa Skrastiņa faktoru arīdzan ir nekorekts, jo viņam pēc šīs sezonas beidzas līgums ar "Panthers". Kāda garantija, ka Skrastiņš nākamsezon vēl tur būs?"

Absurdi esot arī Lipmana apgalvojumi par atsevišķu NHL regulārā čempionāta spēļu sarīkošanu "Arēnā Rīga", jo platuma ziņā tā neatbilst NHL standartiem, bet uztaisīt ledus arēnu mazāku tehnisku iemeslu dēļ nav iespējams.

"Sarunas par spēli ar "Panthers" turpinās un jau nākamajā nedēļā varētu būt lielāka skaidrība. Mēs gan vēlējāmies cilvēkus informēt par šo maču tikai tad, kad viss būs oficiāli nokārtots, bet šoreiz nu sanācis citādāk," piebilda Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!