Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas „Dinamo” piektdien oficiāli noslēdza līgumus ar Latvijas izlases uzbrucēju Jāni Spruktu un aizsargu Jēkabu Rēdlihu, vēsta komandas mājaslapa internetā.

Tādējādi „Dinamo” rindās nākamajā sezonā spēlēs trīs brāļi Rēdlihi, jo rīdziniekim jau bija līgums ar Jēkaba brāļiem Krišjāni un Miķeli.

2000. gadā Jāni Spruktu ar kopējo 234.numuru astotajā kārtā draftēja NHL klubs Florida Panthers, kura sistēmā viņš ir aizvadījis divas sezonas (tajā skaitā arī iepriekšējo), pārsvarā gan spēlējot AHL līgā fārmklubā „Rochester Americans” (pēdējā sezonā 56 spēlēs 16 gūti vārti un 31 rezultatīva piespēle). „Panthers” sastāvā divās sezonās Jānis Sprukts ir nospēlējis 14 spēles, kurās guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Bez NHL un AHL, savas karjeras laikā Jānis Sprukts ir spēlējis arī Somijā, Dānijā, Kvebekas junioru līgā (QMJHL) Kanādā, kā arī Latvijas klubos.

Savukārt Jēkabu Rēdlihu 2002.gadā Jēkabu Rēdlihu ar kopējo 119.numuru ceturtajā kārtā draftēja NHL klubs „Columbus Blue Jackets”.

Jēkabs Rēdlihs iepriekšējo sezonu aizvadīja Čehijas ekstralīgas klubā „Plzen”, kura rindās 41 spēlē guva trīs vārtus, atdeva divas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja 49 soda minūtes. Izslēgšanas spēļu turnīrā viņš 12 spēlēs izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja 37 soda minūtes. Bez Čehijas Ekstralīgas Jēkabs Rēdlihs iepriekš spēlējis Ziemeļamerikas profesionālajās līgās AHL un ECHL, bet savu karjeru viņpus okeānam sāka ASV studentu līgā, kur Bostonas Universitātē ieguva gan augstāko izglītību, gan četras sezonas spēlēja hokeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!