Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" trešdien apstiprināja līguma noslēgšanu ar 23 gadus veco kanādiešu centra uzbrucēju Broku Troteru, kurš divas spēles ir aizvadījis arī NHL.

Pagājušajā nedēļā Kanādas masu mediji ziņoja par Trotera pievienošanos "Dinamo". Kā ziņoja "rds.ca", 23 gadus vecais Troters ar "Dinamo" parakstīja līgumu uz vienu gadu, kura laikā saņems 250 000 ASV dolāru (137 500 latu). Tomēr Rīgas "Dinamo" pārstāvji informāciju par Trotera pievienošanos toreiz vēl nedz apstiprināja, nedz arī noliedza.

Trotera augums ir 178 cm un svars 82 kg, dzimis viņš 1987. gada 16. janvārī Brandonā (Manitoba, Kanāda). Profesionālo karjeru Troters uzsāka 2007/2008. gada sezonā, kad pēc Denveras Universitātes beigšanas (šajā sezonā kļuva arī par NCAA čempionu) pievienojās AHL klubam Hamiltonas "Bulldogs", kura sastāvā arī ir aizvadījis trīs nepilnas sezonas.

Aizvadītajā sezonā Troters 75 spēlēs guva 36 vārtus un izdarīja 41 rezultatīvu piespēli (labākais vārtu guvējs komandā un otrs rezultatīvākais spēlētājs, sestais rezultatīvākais visā AHL), bet play-off 19 spēlēs 8 vārti un 11 rezultatīvas piespēles. Šā gada februārī Troters aizvadīja arī divas spēles NHL klubā Monreālas "Canadiens".

Rīgā Troters varētu ierasties nākamās nedēļas beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!