Zaudējumu arī otrajā spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunajā sezonā pirmdien "Arēnā Rīga" piedzīvoja Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas atspēlējās no 1:5, tomēr ar 4:5 (1:4, 2:1, 1:0) piekāpās Omskas "Avangard".

imageFoto galerija

Par labāko spēlētāju "Dinamo" rindās tika atzīts divu vārtu autors Miķelis Rēdlihs, bet "Avangard" sastāvā labākais bija komandas lielākā zvaigzne Jaromirs Jāgrs.

Rezultātu jau mača trešajā minūtē atklāja "Avangard" uzbrucējs Igors Volkovs, bet astotajā minūtē Dmitrijs Pestunovs dubultoja viesu pārsvaru.

Pēc nepilnas pusotras minūtes Ģirts Ankipāns vienus vārtus atguva, tomēr 13.minūtē pieredzējušais čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs atjaunoja divu vārtu pārsvaru "Avangard" vienībai. Mača 14.minūtē Volkovs guva savus otros vārtus šajā mačā un panāca rezultātu 4:1 viesu labā.

Pēc nospēlētām 39 sekundēm otrajā trešdaļā Jāgrs guva savus otros vārtus šajā mačā, panākot 5:1 "Avangard" labā, bet spēles 32.minūtē Ankipāns vienus vārtus atguva. Mača 38.minūtē Miķelis Rēdlihs viesu pārsvaru samazināja līdz diviem vārtiem - 3:5, bet 52.minūtē Miķelis Rēdlihs guva savus otros vārtus šajā spēlē, "Avangard" pārsvaru samazinot līdz minimumam.

Klubs "Avangard" jau ar mača pirmajām minūtēm pārņēma iniciatīvu un pēc nospēlētām divām ar pusi minūtēm guva vārtus, kad Volkovs ar metienu no "Dinamo" vārtu priekšas raidīja ripu starp Edgara Masaļska kājsargiem. Pēc piecām minūtēm "Avangard" hokejisti izmantoja arī savu pirmo skaitlisko vairākumu, kad pēc teicamas Jāgra piespēles vārtus guva Pestunovs.

Pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, kas mazliet sapurināja laukuma saimniekus un mača devītajā minūtē Ankipāns vienus vārtus atguva. Turpinājumā "Dinamo" nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas un šo mājinieku kļūdu lieliski izmantoja "Avangard" komanda - Jāgrs vārtu priekšā apspēlēja Gunti Galviņu un panāca 3:1.

Spēles 14.minūtē lielisku iespēju gūt vārtus neizmantoja Sandis Ozoliņš, kurš saņēma labu piespēli Omskas kluba vārtu priekšā, tomēr neapstrādāja ripu un metiens izpalika, bet nākamajā pretuzbrukumā Volkovs guva savus otros vārtus šajā spēlē, panākot jau 4:1 "Avangard" labā.

Otrās trešdaļas sākumā Masaļski "Dinamo" vārtos nomainīja Martins Pruseks. "Avangard" hokejisti turpināja kontrolēt mača gaitu un jau pēc nospēlētām 39 sekundēm Jāgrs, ar māņu kustību parādot, ka izdarīs piespēli komandas biedram, izdarīja negaidītu metienu un guva savus otros vārus šajā spēlē, panākot 5:1.

Turpinājumā "Dinamo" sāka spēlēt aktīvāk un pārņēma iniciatīvu, savukārt "Avangard" hokejisti sāka pelnīt noraidījumus. Mača 32.minūtē laukuma saimnieki izmantoja skaitlisko vairākumu - Lī Svets izdarīja metienu no zilās līnijas un burzmā vārtu priekšā šo metienu pielaboja Ankipāns - 2:5. Arī trešdaļas turpinājumā pārsvars piederēja "Dinamo" komandai un spēles 38.minūtē Miķelis Rēdlihs izdarīja metienu no neērtās puses, metot ripu vārtos no sevis tuvajā stūrī - 3:5.

32 sekundes vēlāk mača galvenais tiesnesis apšaubāmu noraidījumu par klupināšanu piesprieda Ozoliņam, kurš Dmitrijam Vlasenkovam nemaz tā īsti nepieskārās. "Dinamo" hokejisti šo skaitlisko mazākumu izturēja un līdz otrās trešdaļas beigām rezultāts nemainījās.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē spēles gaita bija kļuvusi mierīgāka. "Avangard" īsti nemetās uzbrukumos, savukārt "Dinamo" hokejistiem mazliet pietrūka precizitātes, lai radītu bīstamus momentus. Mača 52.minūtē laukuma saimnieki cīnījās līdz pēdējam "Avangard" vārtu priekšā un Miķelis Rēdlihs guva savus otros vārtus šajā spēlē, pretinieku pārsvaru samazinot līdz minimumam - 4:5. Turpinājumā "Dinamo" izveidoja vēl vairākus momentus, tomēr panākt izlīdzinājumu šoreiz nebija pa spēkam, un nepalīdzēja arī Pruseka nomainīšana pret sesto laukuma spēlētāju 15 sekundes pirms mača beigām.

Abas pretinieces šo sezonu uzsāka ar zaudējumiem - "Dinamo" savā pirmajā mačā ar rezultātu 1:5 piekāpās pērn KHL regulārā čempionāta labākajai komandai Ufas "Salavat Julajev", kamēr "Avangard" izbraukumā ar minimālu 0:1 atzina Kazahstānas vienības Astanas "Baris" pārākumu.

Iepriekšējā sezonā abas komandas spēlēja vienā divīzijā, tādēļ bija spiestas krustot nūjas veselas četras reizes, un labāk savstarpējā duelī klājās rīdziniekiem, kuri savā laukumā uzvarēja ar 2:0 un 5:4, bet izbraukumā guva gan panākumu (3:2), gan piedzīvoja neveiksmi (0:3).

Starpsezonu periodā "Avangard" komandu pameta septiņi hokejisti, no kuriem kā zināmākie jāmin vārtsargi Adams Svoboda un Aleksandrs Fomičevs. Savukārt kluba rindām pievienojušies četri jauni spēlētāji - somu vārtsargs Karri Ramo, viņa tautietis, aizsargs Lase Kukonens, kanādiešu uzbrucējs Eriks Perins, kā arī krievu priekšējās līnijas hokejists Timofejs Šiškanovs.

Omskas kluba vadošie spēlētāji palikuši tie paši, kuri iepriekšējā sezonā - čehu uzbrucēji Jaromirs Jāgrs un Jakubs Klepišs, krievu aizsardzības spēlētāji Dmitrijs Rjabikins un Deniss Ježovs, kā arī uzbrucēji Antons Kurjanovs, Dmitrijs Vlasenkovs un Aleksandrs Popovs.

Pēc spēles ar "Avangard" nākamo maču rīdzinieki aizvadīs jau trešdien, kad savā laukumā uzņems Astanas "Baris" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!