Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svarīgu uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas pārpildītajā "Arēnā Rīga" pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 pieveica savu sīvāko konkurenti Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un pietuvojās iekļūšanai "play off" izcīņai.

Rīgas "Dinamo" tā bija piektā uzvara pēc kārtas, astotā uzvara pēdējās deviņās spēlēs un 11.uzvara pēdējās 13 spēlēs. Tiks veiksmīga sērija rīdziniekiem vēl nav bijusi KHL divās sezonās.

Foto galerija

Pirmos vārtus spēles 8. minūtē guva kanādiešu uzbrucējs Martins Karija pēc Laura Dārziņa piespēles. Otrajā periodā Mihails Varnakovs un Vadims Šahrajčuks panāca 2:1 viesu labā, bet pēdējā trešdaļā Maiks Iguldens, pielabojot metienu, izlīdzināja rezultātu.

Pēcspēles metienos Edgars Masaļskis atvairīja divu pretinieku izgājienus, bet "Dinamo" hokejisti Aleksandrs Ņiživijs un Lauris Dārziņš savas iespējas realizēja, nodrošinot rīdziniekiem piekto uzvaru pēc kārtas.

Mača pirmajās 20 minūtēs daudz aktīvāk uzbruka laukuma saimnieki, taču realizēt viņiem izdevās tikai vienu no savām iespējām cīņas devītajā minūtē, kad ar rezultatīvu raidījumu izcēlās Karija.

Arī otrajā periodā teritoriālais pārsvars laukumā piederēja rīdziniekiem, kuru rindās teicamas iespējas neizmantoja Jānis Sprukts un Lauris Dārziņš. Sekmīgāk darbojās "Torpedo", kas abus savus vārtus guva pēc skaitliskā vairākuma izspēles, tādējādi pēc otrās trešdaļas jau pārņemot vadību savās rokās.

Mača noslēdzošajā trešdaļā Iguldenam skaitliskajā vairākumā izdevās atkal atjaunot līdzsvaru spēlē. Trešā perioda pēdējā minūtē "Torpedo" bija iespēja izraut uzvaru, spēlējot skaitliskajā vairākumā, taču Krievijas klubs to nespēja izdarīt.

Pagarinājumā nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās, bet soda metienu sērijā abi "Torpedo" hokejistu raidījumi mērķi nesniedza, kamēr rīdziniekiem vārtus guva Ņiživijs un Dārziņš.

Par spēles labāko hokejistu Latvijas kluba rindās tika atzīts komandas kapteinis Sandis Ozoliņš.

Savukārt cits Latvijas kluba spēlētājs Ņiživijs, kuram šajā spēlē tika ieskaitīti uzvaru nesošie vārti, pēdējo triju spēļu laikā ticis jau pie astoņiem rezultativitātes punktiem. Kā vēstīts, spēlē pret Minskas "Dinamo" Ņiživijs guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, savukārt cīņā ar Čehovas "Vitjaz" viņš guva vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Abām komandām šī bija otrā savstarpējā spēle šajā sezonā. Pirmajā mačā, kas notika sezonas sākumā 24.septembrī, rīdzinieki izbraukumā piedzīvoja smagu zaudējumu ar rezultātu 2:7.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 77 punktiem 52 spēlēs nostiprinājās astotajā vietā, bet septītajā vietā esošajam Maskavas CSKA klubam ir 79 punkti. Devītajā vietā atrodas Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kuras kontā 71 punkts.

Mājas spēļu sērijas noslēdzošajā spēlē svētdien rīdzinieki mērosies spēkiem arī ar Maskavas CSKA komandu.

Pēc šī mača KHL regulārajā čempionātā paredzēts pārtraukums sakarā ar Vankūveras olimpiskajām spēlēm, bet marta sākumā Rīgas "Dinamo" izbraukumā aizvadīs pēdējās trīs spēles KHL regulārajā čempionātā, tiekoties ar Omskas "Avangard", Astanas "Baris" un Ufas "Salavat Julajev".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!