Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā pirmdien izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas sīvā cīņā ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) pieveica KHL vicelīderus un Austrumu konferences līderi Magņitogorskas "Metallurg".

Foto galerija

Tā ir pirmā reize KHL divu sezonu ilgajā vēsturē, kad rīdziniekiem izdodas pieveikt Magņitagorskas klubu.

"Dinamo" vārtus mačā sargāja Martins Pruseks, kurš bija viens no labākajiem rīdzinieku rindās.

Rīdzinieki pirmos vārtus guva jau pēc nospēlētām 80.sekundēm, kad precīzs metiens no zilās līnijas padevās Guntim Galviņam, bet sestajā minūtē Jānis Sprukts ar lielisku metienu panāca jau 2:0. Desmitajā minūtē pirmos vārtus guva arī "Metallurg" - Pruseku pārspēja Staņislavs Čistovs.

Otrā perioda 12.minūtē pēc Kristapa Sotnieka piespēles izgājienā lieliski vārtus guva Mārtiņš Cipulis, atjaunojot rīdziniekiem divu vārtu pārsvaru. Tomēr nepilnu pusminūti pirms otrās trešdaļas beigām Čistovs līdzīgā veidā guva arī savus otros vārtus mačā, vēlreiz samazinot starpību. Pēdējā trešdaļā "Dinamo" izdevās nosargāt savus vārtus un minimālo pārsvaru, gūstot ļoti svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu "play off".

Spēles rezultātu jau otrajā minūtē pēc Martina Karijas piespēles ar tālmetienu atklāja Galviņš. Turpinājumā pārsvars piederēja "Metallurg" komandai, tomēr vārtus atkal guva rīdzinieki - sestajā minūtē Ģirts Ankipāns izpildīja tālu piespēli Spruktam, kurš izgāja pret viesu komandas vārtsargu Vasīliju Košečkinu un bija nekļūdīgs, panākot 2:0.

Pēc šāda pavērsiena jau vairākas minūtes iniciatīva piederēja mājiniekiem, kas izveidoja vairākus ļoti bīstamus momentus, tomēr šoreiz precīzi bija "Metallurg" hokejisti, kad pēc lieliskas individuālās darbības spēles desmitajā minūtē precīzi meta Staņislavs Čistovs. Atlikušajā trešdaļas laikā rezultāts vairs nemainījās.

Otrās trešdaļas sākumā līdzīgi kā pirmās izskaņā iniciatīva piederēja Magņitogorskas kluba hokejistiem, bet rīdzinieki spēlēja uz pretuzbrukumiem. Tas attaisnojās trešdaļas vidū, kad "Dinamo" hokejisti pie savas zilās līnijas pārtvēra ripu un Kristaps Sotnieks ar tālu piespēli to nogādāja pie Cipuļa, kurš realizēja izgājienu viens pret vienu un panāca 3:1.

Trešdaļas otrā puse aizritēja abpusēji ātrā hokejā un ilgu laiku rezultāts nemainījās, tomēr jau pēdējā minūtē Čistovs atkal nospēlēja ļoti individuāli skaisti, apspēlēja Oskaru Cibuļski un samazināja rezultātu līdz 2:3.

Trešā trešdaļa jau ritēja arvien izteiktāku "Metallurg" komandas pārsvaru, bet rīdzinieki brīžiem aizstāvējās haotiski. Tikai trešās trešdaļas pirmajā pusē pirmoreiz mačā kāds no hokejistiem saņēma noraidījumu. Sākotnēji uz divām minūtēm laukuma malā sēdēja Vladislavs Buļins, bet pēc tam īsā laika sprīdī arī Galviņš un Ankipāns. Vairākumā mājinieki neko ļoti bīstamu nespēja izveidot, bet mazākuma laikā un arī atlikušajā mača gaitā "Dinamo" nācās ļoti daudz aizstāvēties.

Tomēr līdz pat spēles beigām nevienu no iespējām Magņitogorskas klubs tā arī nespēja izmantot un rīdzinieki izcīnīja uzvaru ar 3:2.

"Dinamo" rindās par labāko tika atzīts Sprukts, bet "Metallurg" rindās labākais bija divu vārtu autors Čistovs.

"Dinamo" rindās spēlē debitēja Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums, ar kuru sestdien tika noslēgts līgums līdz sezonas beigām. Karsums spēlēja ar 29.numuru vienā mainā ar Jāni Spruktu un Ģirtu Ankipānu.

Šajā spēlē nepiedalījās Krišjānis Rēdlihs, kuram ir pleca savainojums, kā arī viņa brālis Jēkabs Rēdlihs, kuram spēle jāizlaiž dēļ diskvalifikācijas. Līdz ar to abus brāļus Rēdlihus aizsardzībā aizstāja Kristaps Sotnieks, kurš pēdējās spēlēs tika pieteikts kā septītais aizsargs, kā arī no fārmkluba izsauktais Oskars Cibuļskis.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šajā sezonā. Iepriekšējais mačs risinājās pērn 10.oktobrī Magņitogorskā, un toreiz ar rezultātu 4:2 uzvarēja mājinieki.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 59 punktiem 44 spēlēs joprojām ieņem desmito vietu, par četriem punktiem atpaliekot no Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienības, kas atrodas astotajā vietā.

Šajā mājas sērijā Rīgas "Dinamo" komanda aizvadīs vēl vienu spēli, kad trešdien tiksies ar Maskavas "Spartak" vienību, bet tad "janvāra maratonu" turpinās ar četrām spēlēm izbraukumā - pret Maskavas "Dinamo" (22.janvārī), Sanktpēterburgas SKA (24.janvārī), Čerepovecas "Severstaļ" (26.janvārī) un Mitišču "Atlant" (28.janvārī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!