Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" piektdien aizvadīja pirmo oficiālo pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai KHL sezonai. Mačā pret Krievijas komandu Novosibirskas "Sibirj" "Dinamo" svinēja uzvaru ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:0, 1:1).

imageFoto galerija

Ar rezultatīviem metieniem Latvijas kluba rindās izcēlās Lauris Dārziņš, Maiks Iguldens un Krišjānis Rēdlihs.

Spēle sākās ar abu komandu savstarpēju "taustīšanos", un kā pirmie Edgara Masaļska sargāto "cietoksni" ar vairākiem bīstamiem metieniem apdraudēja viesi, taču mūsu komandas vārtsargs bija uzdevumu augstumos. Drīz pēc tam jau laba iespēja gūt vārtus radās rīdziniekiem, tomēr Armands Bērziņš pēc kolēģa piespēles nespēja pārspēt kanādiešu vārtsargu Tomasu Lousonu.

Trešdaļas vidū "Dinamo" aptuveni trīs minūtes pavadīja spēlējot piecatā pret trim "Sibirj" hokejistiem, radot teicamus vārtu gūšanas momentus, taču izvirzīties vadībā neizdevās. Arī atlikušajā perioda daļā iniciatīva piederēja laukuma saimniekiem, bet vārtus gūt neizdevās. Atpūtā aizejot, rezultāta tablo vēstīja par bezvārtu neizšķirtu.

Otrajā periodā jau noteikumus laukumā diktēja rīdzinieki, kuri izskatījās svaigāki un ātrāki uz sāncenšu fona. Šāds notikumu scenārijs nepalika bez sekām - vispirms pēc teicamas Martina Karijas piespēles "Sibirj" vārtsargu pārspēja Lauris Dārziņš, savukārt neilgi pēc tam Latvijas kluba pārsvaru dubultoja leģionārs Maiks Iguldens, panākot jau 2:0 "Dinamo" labā.

Krasi pretēja aina ledus arēnā pavērās noslēdzošajā trešdaļā, kuru rīdzinieki aizvadīja uz acīmredzama noguruma fona. 26 sekundes pirms pamatlaika beigām viesi, kuri pirms tam ilgstoši "šturmēja" Masaļska vārtus, vienu ripu atguva, bet līdz ar tiesneša beigu svilpi jau sāncenšu tukšos vārtos trešo ripu raidīja Krišjānis Rēdlihs.

Pēc mača abas komandas aizvadīja arī "bullīšu" sēriju, kurā ar rezultātu 2:1 pārāki bija "Sibirj" hokejisti.

Par labāko spēlētāju Rīgas "Dinamo" rindās tika atzīts Edgars Masaļskis.

Kā ziņots, pirmajā gatavošanās posmā jaunajai KHL sezonai Rīgas "Dinamo" hokejisti aizvadīja desmit dienu ilgu treniņnometni Valmierā, tās ietvaros otrdien aizvadot neoficiālu pārbaudes spēli Vidzemes olimpiskajā centrā ar savu jauno fāmklubu "Dinamo/Juniors" un izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 8:2.

Savukārt "Sibirj" vienība šajās dienās trenējas Ventspilī.

Kopumā Rīgas "Dinamo" aizvadīs 12 pārbaudes spēles pirms jaunās sezonas. KHL komandas sagatavošanās posmu jaunajai sezonai oficiāli varēja sākt tikai no 23.jūlija, bet līgas regulārais čempionāts sāksies 10.septembrī.

Pēc mača ar "Sibirj" Latvijas vienība turpinās treniņus, bet augusta pirmajā nedēļā dosies uz Baltkrievijas pilsētu Pinsku, kur piedalīsies pārbaudes turnīrā kopā ar Minskas "Dinamo" un MVD komandām.

Laikā no 9. līdz 17.augustam Rīgas "Dinamo" dosies uz Zviedriju, kur aizvadīs treniņnometni, kā arī spēlēs četrus pārbaudes mačus ar zviedru klubiem. Nākamais gatavošanās posms būs četru komandu pārbaudes turnīrs "Arēnā Rīga" no 26. līdz 29.augustam, kurā bez mājiniekiem piedalīsies arī KHL klubi Jaroslavļas "Lokomotiv" un Mitišču "Atlant", kā arī Somijas klubs Tamperes "Ilves".

Savukārt pēc šī turnīra Rīgas "Dinamo" aizvadīs pēdējo treniņu ciklu Viļņā.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" arī nākamajā sezonā divas spēles aizvadīs "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos, nevis "Arēnā Rīga". Arī pagājušajā KHL sezonā četras mājas spēles Rīgas "Dinamo" neaizvadīja "Arēnā Rīga". Divi mači tika aizvadīti "Inbox.lv" hallē Piņķos, kur ir ievērojami mazāka skatītāju ietilpība, bet divi - Somijas pilsētā Espo.

Plānots, ka "Arēnas Rīga" aizņemtības dēļ "Dinamo" mači Piņķos notiks 2.oktobrī ar Čerepovecas "Severstaļ" un 7.decembrī ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Jau ziņots, ka "Dinamo" jauno sezonu uzsāks 12.septembrī, kad savā laukumā tiksies ar pagājušās sezonas regulārā čempionāta uzvarētājiem Ufas "Salavat Julajev". Arī nākamās divas spēles notiks Rīgā - 14.septembrī ar Omskas "Avangard", bet 16.septembrī ar Astanas "Baris" no Kazahstānas. Kopumā septembrī ir paredzēti astoņi mači, bet oktobrī nāksies aizvadīt 12 spēles. Pēdējā regulārā čempionāta spēle "Dinamo" paredzēta nākamā gada 7.martā viesos pret "Salavat Julajev", bet pēdējo spēli savā laukumā Latvijas komanda KHL čempionātā aizvadīs 7.februārī pret Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!