Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otro sensāciju divu dienu laikā sarūpēja Rīgas "Dinamo", kas ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa turnīra pirmās kārtas sērijas otrajā mačā izbraukumā vēlreiz pārspēja neapšaubāmo šī pāra favorīti Sanktpēterburgas SKA - šoreiz ar 3:1 (1:1, 2:0, 0:0).

Sērijā līdz trīs uzvarām "Dinamo" tagad ir vadībā jau ar 2-0 un jau sestdien, kad "Arēnā Rīga" notiks trešā spēle, var nodrošināt sev vietu nākamajā kārtā. Jau ziņots, ka trešdien "Dinamo" sensacionāli uzvarēja SKA ar 2:0.

Tāpat kā sērijas pirmajā mačā, "Dinamo" vārtus sargāja Edgars Masaļskis, kurš atvairīja 38 metienus. Divās spēlēs Sanktpēterburgā Masaļskis atvairīja 65 no 66 metieniem.

SKA pirmos vārtus guva septītajā minūtē, kad vairākumu realizēja komandas kapteinis Maksims Sušinskis. Pirmā perioda priekšpēdējā minūtē neizšķirtu panāca Marsels Hosa, bet otrajā periodā divreiz vairākumu realizēja Martins Karija un Lauris Dārziņš, izvirzot "Dinamo" vadībā ar 3:1.

Kā jau gaidīts, maču aktīvi sāka SKA hokejisti, turklāt jau otrajā minūtē viņi ieguva iespēju spēlēt vairākumā pēc tam, kad tika noraidīts Roberts Petrovickis. Pirmo mazākumu rīdzinieki izturēja, bet jau pēc pavisam īsa brīža pie noraidījuma tika arī Aleksandrs Ņiživijs un šā mazākuma izskaņā SKA hokejisti atklāja rezultātu, kad pēc Raimona Žirū metiena ripa vārtu priekšā atleca pie pilnīgi brīvā Sušinska, kurš to raidīja vārtos.

Arī pēc vārtu gūšanas vēl neilgu brīdi SKA hokejisti turpināja uzbrukt aktīvi, turpinājumā pirmo bīstamo uzbrukumu izveidoja arī "Dinamo" komanda, kad metienu izdarīja Mārtiņš Cipulis, kuru SKA vārtsargs Roberts Ešs atsita, bet desmitajā minūtē Sandis Ozoliņš jau trešo reizi atstāja "Dinamo" komandu mazākumā.

Līdz trešdaļas beigām mačs ritēja mainīgām sekmēm. SKA savu vairākumu nerealizēja, vēlāk iespēju spēlēt vairākumā ieguva arī "Dinamo" komanda. Un kaut arī pārsvars bija mājiniekiem, abas komandas izveidoja vairākas bīstamas vārtu gūšanas iespējas. Pusotru minūti pirms spēles beigām pēc Laura Dārziņa metiena ripa trāpīja pa vārtu pārliktni, bet vēl pēc brīža KHL regulārās sezonas labākais vārtu guvējs Hosa rezultātu izlīdzināja.

Otrās trešdaļas sākumā jau SKA uzbrukumi bija atslābuši un spēle izlīdzinājās. Abas komandas regulāri izveidoja bīstamus vārtu gūšanas momentus. Ja trešdaļas sākumā spēles temps nebija pārāk ātrs, tad tās otrajā pusē abas komandas atkal spēlēja strauji.

Septītajā minūtē "Dinamo" komanda pēc Dārziņa noraidījuma palika mazākumā, bet šo iespēju atgūt vadību SKA komanda neizmantoja. Pēc izturētā mazākuma Rīgas klubs sāka uzbrukt vēl aktīvāk, tāpēc likumsakarīgs bija fakts, ka pēc tam, kad "Dinamo" ieguva iespēju spēlēt vairākumā, tas arī tika izmantots - ātrā uzbrukumā Miķelis Rēdlihs piespēlēja vārtu priekšā esošajam Karijam, kurš guva savus otros vārtus izslēgšanas cīņās.

Uzreiz pēc šo vārtu guvuma SKA hokejists Maksims Ribins nopelnīja vēl vienu divu minūšu sodu un arī šo vairākumu "Dinamo" realizēja, kad pēc skaistas saspēles precīzs bija Dārziņš un Latvijas klubs jau panāca 3:1 savā labā. Pēc šī vārtu guvuma Karija mačā jau bija nopelnījis trīs rezultativitātes punktus.

Pēc divu vārtu zaudējuma SKA hokejisti atkal aktīvi devās uzbrukumā un kādā no šīm epizodēm divu minūšu noraidījumu nopelnīja Sandis Ozoliņš. SKA uzbruka ļoti aktīvi, tomēr visus momentus vainu neitralizēja "Dinamo" hokejisti vai arī vārtsargs Edgars Masaļskis un pēc otrās trešdaļas "Dinamo" saglabāja vadību ar 3:1.

Trešajā trešdaļā SKA komanda uzbruka arvien aktīvāk, bet "Dinamo" komanda aizsardzībā joprojām spēlēja gudri taktiskajā ziņā. Dažās epizodēs Latvijas klubam palīdzēja arī veiksme, kad desmitajā minūtē pēc lielas SKA vienības ofensīvas "Dinamo" vārtus glāba tikai stabiņš.

Trešdaļas beigu daļā pēc sadursmes ārstu palīdzība bija nepieciešama Masaļskim, tomēr viņš maču turpināja un līdz spēles beigām rezultāts tā arī nemainījās - kaut arī haotiski uzbruka SKA vienība, Latvijas komanda izcīnīja uzvaru.

Sērijas trešā un nepieciešamības gadījumā ceturtā spēle sestdien un svētdien risināsies Rīgā, bet piektais mačs nepieciešamības gadījumā notiks 16.martā Sanktpēterburgā.

Jau ziņots, ka uz abām spēlēm Sanktpēterburgā "Dinamo" komanda devusies 23 spēlētāju sastāvā. Komandai palīdz Vankūveras olimpiskajās spēlēs pleca traumu guvušais Guntis Galviņš, bet izbraukumā nav paņemti uzbrucēji Tailers Arnasons, Andris Džeriņš, Ronalds Cinks un traumētais Roberts Bukarts.

SKA regulārā čempionāta 56 spēlēs tika pie 122 punktiem, uzvarot Rietumu konferencē, bet "Dinamo" komanda ar 84 punktiem ierindojās konferences astotajā pozīcijā.

Abas komandas šosezon regulārajā čempionātā savā starpā tikās četras reizes un trijās uzvarēja SKA vienība. Sākotnēji "Dinamo" savā laukumā zaudēja ar 0:2, tad uzvarēja ar 4:1, un tieši šo maču daudzi nosauca par lūzuma punktu pēc neveiksmīgā sezonas sākuma. Savukārt pēdējās divās spēlēs Latvijas klubs izbraukumā atkal zaudēja - trešajā mačā SKA komanda bija pārāka ar 2:3, bet ceturtajā spēlē piedzīvota neveiksme ar 1:8.

Pēdējā spēlē piedzīvotais zaudējums Rīgas "Dinamo" komandai bija lielākais kopš tā piedalās KHL čempionātā. Iepriekš divas reizes ar identisku rezultātu 1:7 viesos tika zaudēts Maskavas "Dinamo". Tāpat Latvijas vienība ir cietusi neveiksmes arī ar 0:7, 0:6 un divas reizes ar 1:6.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!