Foto: Publicitātes foto
Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas pirmo kārtu sestdien pārvarēja Binghemtonas "Senators", tādējādi Latvijas valstsvienībai pasaules čempionātā vismaz pirmajās spēlēs nāksies iztikt bez uzbrucēja Kaspara Daugaviņa.

Daugaviņa pārstāvētā "Senators" svētdien pirmās kārtas izšķirošajā spēlē viesos ar 6:5 pagarinājumā uzvarēja Mančestras "Monarchs", triumfējot visā sērijā ar 4-3. Daugaviņš šajā spēlē izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Otrajā kārtā "Senators" tiksies ar Portlendas "Pirates". Sērijas līdz četrām uzvarām pirmā spēle notiks trešdien, 27.aprīlī. Sērijas ceturtā spēle paredzēta 2.maijā, tādējādi ātrākais Daugaviņš varētu būt brīvs tikai pirms Latvijas izlases priekšsacīkšu pēdējās spēles pret Dāniju, kas būs 4.maijā. Vēl pasaules čempionāta pirmajās spēlēs Latvija tiksies ar Čehiju (30.aprīlī) un Somiju (2.maijā).

Ja "Senators" un "Pirates" sērijā būs nepieciešamas visas septiņas spēles, tad Daugaviņš, "Senators" neveiksmes gadījumā, atbrīvosies tikai 7.maijā.

"Senators" ir 16.komanda AHL vēsturē, kas spēja uzvarēt sērijā, atspēlējoties no 1-3. Tāpat "Senators" ir tikai otrā komanda AHL vēsturē, kas vienā sērijā četrās spēlēs uzvarēja pagarinājumā. Bet visa "Senators" – "Monrachs" sērija ir kļuvusi AHL vēsturē par pirmo, kurā pēdējās trīs spēlēs uzvarētājs noteikts tikai pagarinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!