Foto: AFP/Scanpix
Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē svētdien piedzīvoja latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" komanda, neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

Aizvadītajā mačā "Stars" ar 3:5 (2:1, 1:2, 0:2) izbraukumā piekāpās Minesotas "Wild" vienībai.

Skrastiņš spēlēja tieši 17 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tādējādi Skrastiņam šīs sezona ir beigusies. Paredzams, ka aizsargs drīzumā pievienosies Latvijas izlasei, lai gatavotos startam pasaules čempionātā.

Šīs sezonas 74 regulārā čempionāta spēlēs latvietis guva trīs vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles, kā arī tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

NHL Rietumu konferencē "Stars" ar 95 punktiem 82 spēlēs ieņēma devīto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvējiem Čikāgas "Blackhawks". Tikmēr desmitajā vietā ierindojās latviešu uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētā Kalgari "Flames", kas tika pie 94 punktiem.

Stenlija kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijās regulārā čempionāta spēcīgākā komanda Vankūveras "Canucks" tiksies ar "Blackhawks", Sanhosē "Sharks" spēkosies ar Losandželosas "Kings", Detroitas "Red Wings" spēlēs pret Fīniksas "Coyotes", bet Anaheimas "Ducks" tiksies ar Nešvilas "Predators".

Kā ziņots, Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijās latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" komanda tiksies ar Bufalo "Sabres", Vašingtonas "Capitals", kurā par vārtsargu treneri strādā latviešu speciālists Artūrs Irbe, spēkosies ar Ņujorkas "Rangers" komandu, Bostonas "Bruins" tiksies ar Monreālas "Canadiens", bet Pitsburgas "Penguins" spēkosies ar Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!