Foto: DELFI
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli izpildīja latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš, palīdzot viņa pārstāvētajai Dalasas "Stars" komandai ar rezultātu 4:3 (0:1, 3:2, 1:0) pārspēt spēcīgo Detroitas "Red Wings" komandu.

Skrastiņš otrās trešdaļas sākumā izlīdzināja rezultātu 1:1, pēc tam šīs pašas trešdaļas izskaņā piespēlēja komandas biedram Džeimsam Nīlam, kurš izvirzīja "Stars" hokejistus vadībā ar 3:2, bet trešās trešdaļas sākumā tieši latvietis guva uzvaras vārtus mačā.

Kopā Skrastiņš laukumā pavadīja 19 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus un bloķēja divus pretinieku metienus, bet maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tieši latvietis tika atzīts par mača spožāko zvaigzni.

Kopš līguma parakstīšanas ar "Stars" komandu šovasar, šie Skrastiņam bija pirmie precīzie metieni. Sezonas pirmajās 32 spēlēs viņš bija izpildījis tikai piecas rezultatīvas piespēles. Tāpat šī bija pirmā reize karjerā, kad Skrastiņš vienā NHL mačā guva divus vārtus.

"Es šo gaidīju jau ilgi. Pēdējos mačos man bija pāris labas iespējas, tomēr tad ripa neielidoja vārtos," pēc spēles izteicās latvietis. "Šodien bija viena no tām dienām, kad hokeja dievi bija manā pusē un man uzsmaidīja veiksme. Tas bija aizraujoši, tomēr pats svarīgākais ir fakts, ka mēs uzvarējām."

"Viņš parasti ir metienu bloķēšanas mašīna nevis vārtu guvējs. Tāpēc jauki, ka viņš iemeta divreiz," par latvieti izteicās Nīls.

Citā mačā kārtējo zaudējumu piedzīvoja cita aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" komanda, kas ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) piekāpās Ņujorkas "Rangers" vienībai.

Bārtulis šoreiz spēlēja 14 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu un bloķēja vienu pretinieku metienu, bet maču pamanījās noslēgt ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

NHL kopvērtējumā Stars" ar 41 punktu 35 mačos ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, bet "Flyers" ar 32 punktiem 34 mačos atkrituši jau uz priekšpēdējo, 14.vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!