Latvijas hokeja izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš ceturtdien uz diviem gadiem noslēdza līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Dalasas „Stars”, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Iepriekšējās nepilnas divas sezonas Skrastiņš spēlēja Floridas „Panthers”, kurā vēlējās arī palikt. Tomēr abas puses līdz 1.jūlijam nepanāca vienošanos un Skrastiņš kļuva par brīvo aģentu.

Oficiāli līguma apmērs netiek izpausts, bet, kā ziņo Ziemeļamerikas masu mediji, Skrastiņa alga būs 2,75 miljoni ASV dolāru.

Kā norāda vairāki masu mediji, Skrastiņš pagājušajā gadā ar savu pieredzi palīdzēja nostiprināt „Panthers” aizsardzību un daudz deva komandas jaunajiem spēlētājiem. Un tieši šāds uzdevums latviešu aizsargam tiek plānots arī „Stars” rindās.

Pērn NHL regulārajā čempionātā „Stars” 82 spēlēs ieguva tikai 83 punktus un Rietumu konferencē ierindojās tikai 12.vietā, pēc ilgāka pārtraukuma neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

1998.gada NHL draftā Skrastiņu ar kopējo 230.numuru izvēlējās Našvilas „Predators”, kurā aizvadīja piecas pirmās sezonas pasaules spēcīgākajā līgā. 2003.gadā latviešu „dzelzs vīrs” pārgāja uz Kolorādo „Avalanche”, kas viņu 2008.gada 26.februārī – neilgi pirms pāreju perioda beigām – aizmainīja uz Floridas „Panthers”.

2007.gada 8.februārī Skrastiņš aizvadīja 487.spēli pēc kārtas, kļūstot par visvairāk spēļu pēc kārtas aizvadījušo aizsargu NHL vēsturē. Viņa „dzelzs vīra” sērija pārtrūka pie 495 spēlēm 2007.gada 25.februārī, kad viņš traumas dēļ nepiedalījās mačā pret Anaheimas „Ducks”.

Kopumā NHL regulārajā čempionātā Skrastiņš ir aizvadījis 679 spēles, kurās guvis 27 vārtus un izdarījis 88 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!