Foto: Mango
Lai gan iepriekšējā sasaukuma Rīgas dome pavasarī apturēja visas sporta sponsorēšanas aktivitātes, jaunais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas „Dinamo” prezentācijā apsolīja Rīgas pilsētas atbalstu vienībai.

Fotogalerija

Uz „Dinamo” prezentāciju bija ieradies ne tikai Šlesers, bet arī Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš izteica atbalstu hokeja klubam. „Rīgas lielākais lepnums šobrīd ir „Dinamo”. Skaidrs, ka 12.septembrī es būšu „Arēnā Rīga” uz pirmo spēli un, cerams, arī uz uzvaru pār „Salavat Julajev”,” savā uzrunā teica Ušakovs.

Savukārt Šlesers uzsvēra Rīgas atbalsta nepieciešamību komandai, kas popularizē Latvijas galvaspilsētas vārdu. „Skaidrs, ka pirms pagājušajās sezonas bija dauzi nelabvēļi, taču pēc komandas panākumiem un uzvarām tie palika mazāk. Prieks, ka tāda līmeņa hokejs, par kādu pirms pāris gadiem varējām sapņot, atkal ir Rīgā. Tāpēc es kā Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs varu teikt, ka šādiem projektiem ir jāpalīdz.”

„Skaidrs, ka naudas resursi būs jāmeklē, un Rīgas Brīvosta, tāpat kā „Latvijas dzelzceļš”, būs starp atbalstītājiem,” piebilda Šlesers.

Uzreiz pēc savām runām Šlesers un Ušakovs atstāja prezentācijas telpas, nepaliekot pasākumā līdz galam.

Šosezon starp „Dinamo” atbalstītājiem ir parādījies „Latvijas dzelzceļa” meitasuzņēmums „LDz Cargo”, bet tuvākajā laikā plānots atbalstīšanā piesaistīt vēl vairākus lielos Latvijas uzņēmumus, apliecināja kluba padomes priekšsēdētāja vietnieks un lielākais privātais akcionārs Juris Savickis. „Mēs jau sākumā teicām, ka gribam, lai komanda ir arvien latviskāka. Šogad tas ir izdevies, piesaistot latviešu spēlētājus. Tāpat gribētos, lai starp akcionāriem ir lielākie Latvijas uzņēmumi, un uz to mēs arī iesim.”

Pērnā gada nogalē un šī gada sākumā dižķibeles dēļ Rīgas dome ievērojami samazināja finansiālo atbalstu profesionālajām sporta komandām, kādēļ daudzām sporta spēļu komandām radās finansiālas problēmas. Lielākais skandāls izvērtās ap basketbola klubu „ASK Rīga”, kurā viens no akcionāriem ir Rīgas dome. Daudziem šīs komandas spēlētājiem un darbiniekiem joprojām nav izmaksātas algas par vairākiem mēnešiem, bet jūnija sākumā „ASK Rīga” tika atzīts par maksātnespējīgu. Tobrīd "ASK Rīga" parādsaistības pēc grāmatvedības datiem bija 1,4 miljoni latu, bet kluba aktīvos bija 300 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!