Par Eirotūres hokejā pirmā posma - "Karjala" kausa izcīņas - uzvarētāju svētdien kļuva Somijas valstsvienība, kas pēdējā mačā ar rezultātu 4:1 (0:0, 0:1, 4:0) pieveica Zviedrijas izlasi.

Somijas izlases labā vārtus guva Pasi Puistola, Petri Kontiola, Jarko Imonens un Ville Peltonens. Savukārt vienīgo reizi Zviedrijas komandā precīzs bija Roberts Nilsons.

Kā ziņots, otrā svētdienas spēlē Krievijas valstsvienība ar rezultātu 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) pieveica Čehiju.

Līdz ar to "Karjala" kausa izcīņas noslēgumā trīs komandas tika pie sešiem punktiem, bet labākas vārtu attiecības dēļ triumfēja Somija, kurai sekoja Krievija un Zviedrija. Savukārt Čehijas izlase trijās spēlēs palika bez punktiem.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās šo četru valstu izlases.

Jau ziņts, ka pēc šī gada pasaules hokeja čempionāta tika izteikta vēlme sacensības paplašināt. Vienā no variantiem pašreizējām četrām dalībvalstīm pievienotos sešas nākamās spēcīgākās Eiropas komandas. Līdz ar to kā pēdējā starp šīm vienībām tiktu arī Latvija.

Savukārt otrā variantā tiktu veidots jauns turnīrs ar Eirotūres pašreizējo dalībnieču otro komandu sastāviem, kuriem pievienotos tādas valstis kā Itālija, Šveice, Slovākija, Dānija un arī Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!