Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Atbrauksim mājās, un es speciāli palūgšu, lai uz "Arēnas Rīga" tablo uzreiz uzraksta rezultātu 0:3. Varbūt tad komanda sāks spēlēt jau no pirmajām sekundēm," oriģinālu rīdzinieku spēles uzlabošanas plānu piedāvāja komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs pēc rīdzinieku sensacionālās uzvaras pār Mitišču komandu "Atlant".

Savukārt laikraksta "Sovetskij Sport" žurnālists Kirils Beļakovs uzsver, ka šādu sižetu, kur komanda no bezcerīga 0:4 rezultāta tikai 21 minūtes un 21 sekundes laikā gūtu 5 vārtus un nonāktu vadībā, viņš neatceroties.

Tiesa, Beļakovs uzsver, ka rādīt šādus brīnumus rīdziniekiem kļūst par ieradumu. Jau pagājušajā piektdienā uz Lužņiku ledus rīdzinieki no šķietami bezcerīgas situācijas 0:3 tomēr spēja gūt uzvaru ar rezultātu 5:4 pret Maskavas "Dinamo", arī otrdienas mačā pret Čerepovecas "Severstaļ" Rīgas "Dinamo" nonāca zaudētāju lomā ar 0:3 un tomēr atrada spēkus, lai izlīdzinātu rezultātu, izturētu papildlaiku, veiksmīgāk izpildītu soda metienu sēriju un galu galā svinētu uzvaru. 

Savukārt portāls "Allhockey.ru" rīdzinieku stratēģiju pēc spēles ar Čerepovecu nosaucis par "Šuplera viltīgo plānu" ("Коварный план Шуплера"), norādot, ka rīdzinieki it kā vispirms atdod uzvaru pretiniekam, zaudējot trīs vārtus un šķietami padodoties, tādējādi ļaujot pretiniekam grimt eiforijā, un tad ne tikai izlīdzina rezultātu, bet arī gūst uzvaru. Vienīgi, ja Maskavas "dinamieši" kļuva par pirmajiem šīs, pēc allhockey.ru domām, "necilvēcīgās stratēģijas" izmēģinājuma trusīšiem, tad "Severstaļ" zaudējums vairs nav attaisnojams ar šiem iepriekš "nezināmajiem slazdiem".

Mitišču "Atlant" preses centrs ceturtdienas mača varoni Sandi Ozoliņu nosaucis par "Super-Ozo", atgādinot, ka "superaizsargs" ir izpildījis divas "ģeniālas" rezultatīvas piespēles. Savukārt komandas galvenais treneris Nikolajs Borščevskis paziņoja, ka "play-off turnīrā mums nav tiesību tā spēlēt". "Ir jāmācās spēlēt uz rezultātu, un Rīga pierādīja, ka cīnās vienmēr līdz galam," sacījis Borščevskis.

Jāpiebilst, ka šosezon "Atlant" jau ir izbaudījis rīdzinieku spēju izglābties no grūtām situācijām. 4.oktobrī "Arēnā Rīga" abu komandu savstarpējā spēlē "Atlant" ieguva pārsvaru 0:2 (turklāt gūstot abus vārtus 16 sekunžu laikā!), un tomēr "Dinamo" spēja atgūties, trešajā periodā divu minūšu laikā ielidinot "Atlant" vārtos trīs bezatbildes ripas, tad vēl vienu raidot jau tukšos vārtos, un visu maču uzvarēt ar 4:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!