Foto: F64
Latvijas hokeja izlases centra uzbrucējs un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētājs Jānis Sprukts neplāno piedalīties šī gada pasaules čempionātā Latvijas valstsvienības sastāvā, sestdien notikušajā Rīgas "Dinamo" sezonas noslēguma pasākumā atzina hokejists.

Sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālo uzbrucējs atklāja, ka starts pasaules čempionātā viņa tuvākajos plānos neietilpst. Uzbrucējs šādu izvēli skaidroja ar sezonas gaitā uzkrāto nogurumu.

"Uzskatu, ka spēlēt čempionāta nogurušam un ne uz visiem simts procentiem nav jēgas. Tad lai labāk manā vietā uz turieni dodas kāds gados jaunāks hokejists, kurš uz laukuma varēs darboties ar pilnu atdevi," izteicās Sprukts.

Par Sprukta iespējamo nespēlēšanu tika runāts jau pāris nedēļas, savukārt pastiprinājās šādas runas piektdien, kad hokejists radio SWH tiešajā ēterā par spēlēšanu izlasē izteicās diezgan nekonkrēti.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs portālam "Delfi" pavēstīja, ka LHF tas esot pārsteigums un Sprukta lēmums ir negaidīts. "(Izlases galvenais treneris) Oļegs Znaroks ar viņu rēķinājās, jo, kā zināms, Latvijas izlasei ir problēmas ar centra uzbrucējiem," sacīja Gorbunovs, tāpēc pagaidām neko vairāk viņš nevarot komentēt.

Vēl šonedēļ LHF valdes sēdē AS "Dinamo Rīga" akcionārs Guntis Ulmanis apliecināja, ka visi komandas hokejisti ir gatavi spēlēt izlasē, bet par iespēju, ka kāds no spēlētājiem PČ tomēr nepiedalīsies, neviens nebija ieminējies.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija gan liecina, ka Sprukts tomēr jau ir runājis ar Znaroku un informējis par to, ka izlasē nespēlēs. Pats Sprukts ar portālu "Delfi" par šo tēmu nevēlējās runāt un no komentāru sniegšanas izvairījās.

Sprukts šīs sezonas KHL regulārajā čempionātā aizvadīja 53 spēles, gūstot desmit vārtus un veicot 19 rezultatīvas piespēles. Viņš bija komandas sestais rezultatīvākais hokejists.

Savukārt 11 Gagarina kausa spēlēs Sprukts tika pie četriem vārtiem un vienas rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, pašlaik Latvijas izlase gatavojas pirmajām divām pārbaudes spēlēm ar Zviedrijas izlasi 30.martā un 1.aprīlī.

Jau vēstīts, ka uz abām pārbaudes spēlēm ar Zviedrijas valstsvienību dosies 22 hokejisti. Vairākiem Latvijas izlases kandidātiem, kuriem sezona jau ir beigusies, iedota atpūta, un viņi pievienosies otrajā sagatavošanās posmā pirms spēlēm ar Somijas valstsvienību, kas 7. un 8.aprīlī norisināsies "Arēnā Rīga".

Pēc mačiem ar Zviedrijas un Somijas izlasēm Latvijas hokejisti 25. un 26.aprīlī "Arēnā Rīga" spēkosies ar Norvēģiju, bet pēc tam 13. un 14.aprīlī izbraukumā tiksies ar Austriju.

Kā ziņots, Latvijas izlase Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Pirmajā mačā Latvijas izlase 30.aprīlī tiksies ar Čehiju, ar Somiju Latvijas izlase spēlēs 2.maijā, savukārt mačs ar Dāniju paredzēts 4.maijā.

Kā ziņots, Latvijas izlase savas apakšgrupu turnīra spēles aizvadīs Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā. Vēl Bratislavā notiks arī A apakšgrupas spēles ar Krievijas, Slovākijas, Vācijas un Slovēnijas piedalīšanos.

Pārējo divu apakšgrupu spēles notiks Košicē - B grupā spēlēs Kanāda, Šveice, Baltkrievija un Francija, bet C grupā cīnīsies Zviedrija, ASV, Norvēģija un Austrija.

Pasaules hokeja čempionāts Slovākijā notiks pirmo reizi.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada pasaules čempionātu Latvijas izlase noslēdza 11.vietā.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts spēlēm ar Zviedriju:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Hantimansijskas "Jugra", Krievija), Mārtiņš Raitums (Atirau "Beibaris", Kazahstāna), Edgars Lūsiņš (Rīgas "Dinamo"), Kristers Gudļevskis ("Rīga");

aizsargi - Georgijs Pujacs (Novosibirskas "Sibirj", Krievija), Māris Jass (Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Krievija), Alberts Iliško ("Nynashamns", Zviedrija), Oskars Cibuļskis, Jānis Andersons (abi - Rīgas "Dinamo"), Mārtiņš Jakovļevs, Mārtiņš Porejs, Artūrs Salija (visi - "Rīga");

uzbrucēji - Andris Džeriņš, Roberts Bukarts, Gints Meija, Juris Štāls (visi - Rīgas "Dinamo"), Raimonds Vilkoits, Juris Upītis (abi - "Rīga"), Armands Bērziņš, Kaspars Saulietis (abi - Hāmēnlinnas HPK, Somija), Mārtiņš Cipulis (Habarovskas "Amur", Krievija), Sergejs Pečura (Maskavas "Kriļja sovetov", Krievija), Roberts Jekimovs ("Jokipojat", Somija), Aleksejs Širokovs (Brno "Kometa", Čehija), Vitālijs Pavlovs ("Liepājas metalurgs"), Ronalds Ķēniņš ("GCK Lions", Šveice).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!