Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas „Dinamo” arī nākamajā sezonā vadīs slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, ceturtdien nolēma „Dinamo” padome.
Kā vortālu „Delfi Sports" informēja „Dinamo" preses dienests, vērtējot aizvadīto sezonu, kluba padome vienbalsīgi nolēma treneru korpusu atstāt bez izmaiņām. Tādējādi Šuplera palīgi arī nākamgad būs viens slovāks Miroslavs Miklošovičs un pašmāju treneris Artis Ābols.

„Dinamo Rīga" padome uzklausīja arī valdes priekšsēdētāja Normunda Sējēja ziņojumu par KHL klubu īpašnieku un vadītāju sapulcē izskatītajiem jautājumiem, kas saistīti ar nākamās sezonas organizāciju, parakstīto līgumu starp KHL un spēlētāju asociāciju, kā arī gaidāmo redrafta procedūru. Jau šobrīd ir skaidrs, kā nākamajā sezonā startēs visas 24 komandas, kuras spēlēja šosezon, un vēl zem jautājuma zīmes ir Jekaterinburgas „Automobilist" iesaistīšanās dalībkomandu pulkā.

Paredzams, ka 2009/2010. gada KHL sezonas sāksies 10. septembrī, uzreiz pēc pirmā IIHF noteiktā starptautiskā loga, un regulārās sezonas gaitā būs vēl divi starptautiskie logi (novembrī un decembrī) nacionālajām izlasēm, kā arī pārtraukums februārī Vankūveras ziemas olimpisko spēļu laikā. Ņemot vērā šos apstākļus, nākamās sezonas kalendārs būs ļoti saspringts, taču precīzākas tā aprises būs zināmas pēc galīgā dalībkomandu skaita un izspēles kārtības apstiprināšanas. Tāpat visi sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar KHL un KHL spēlētāju arodbiedrības noslēgtā līguma detaļām, kas paredz gan centralizētu līgumu summu samazināšanu, gan redrafta procedūru, gan arī citas darbības, lai pilnveidotu spēlētāju un klubu līgumattiecības.

Normunds Sējējs informēja padomes locekļus par redrafta procedūras norises kārtību. Pati procedūra notiks š.g. 22. aprīlī Maskavā un Normunds Sējējs tajā piedalīsies klātienē, taču konkrētus Rīgas „Dinamo" spēlētāju uzvārdus, kuri būs iesaistīti redrafta procedūrā klubs ir iesniedzis KHL, un tā ir konfidenciāla informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!