Foto: F64

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsargs Atvars Tribuncovs, pēc ilgāka pārtraukuma atkal saņemot uzaicinājumu uz valstsvienību, ir gatavs apliecināt savu noderīgumu un cīnīties par vietu komandā.

Pēdējo reizi valstsvienībā Tribuncovs spēlēja 2008.gadā pārbaudes turnīrā Polijā, bet pēc tam, kad pavasarī viņa un tā brīža izlases vadības ceļam pārskrēja melns kaķis, kā dēļ Tribuncovs tika atskaitīts no izlases, kas gatavojās pasaules čempionātam, viņš izsaukumu uz valstsvienību vairs nesaņēma. Šosezon Latvijas izlasei ir jauns galvenais treneris, un pieredzējušais aizsargs, kurš šosezon spēlē Baltkrievijas klubā HK "Gomeļ", ir gatavs atkal sevi pierādīt.

"Esmu gatavs grauzt ledu, turklāt ar vislielāko prieku," otrdien sacīja 35 gadus vecais hokejists, kurš šosezon ir Baltkrievijas čempionāta rezultatīvākais aizsargs. Tribuncovs par izsaukumu uz izlasi tika informēts tikai pirmdien, taču uzreiz bijis gatavs steigties palīgā, un arī klubā par to nekādu iebildumu nav bijis.

Viņu neuztrauc tas, ka uzaicinājums sekojis pēc tam, kad savainojumu dēļ izlasei palīdzēt nevarēja vairāki citi aizsargi. "Sākotnēji bija neliels sarūgtinājums, ka mana vārda starp kandidātiem nav, taču biju jau samierinājies, kad sekoja aicinājums braukt uz Rīgu. Varbūt senāk, kad izlasē bija cita vadība, es būtu padomājis, ka mani sauc, lai aizlāpītu robus. Varbūt tā ir arī šoreiz, to es nezinu, taču gribēju braukt, mani pašreizējā situācija apmierina," pastāstīja hokejists, kurš saprot, ka pie jaunā izlases trenera Teda Nolana visiem hokejistiem sākumā iespējas būs vienādas. "Par to jau ir runa, jo kad [izlases galvenais treneris] bija Kurts Lindstrēms, tad arī visiem bija dota iespēja. Te [komplektējot sastāvu] nav kaut kādas radu būšanas vai kaut kas tamlīdzīgs," Tribuncovs uzsvēra, ka ir gatavs izmantot iespēju.

Atgriezties izlasē viņam ir patīkami, un pēc valstsvienības viņš bijis noilgojies. "Izlasē vienmēr bijis patīkami, tās ir pārmaiņas ikdienā," piebilda hokejists.

Baltkrievijas čempionāta komandā "Gomeļ" aizsargs jūtas labi, jo var spēlēt to hokeju, kas viņam patīk un kā patīk. "Neviens mani tur īpaši nediriģē, tāpēc ir arī rezultāts. Ir labi, mēs pārsvarā uzvaram, tāpēc arī lietderības rādītājs ir labs. Spēlēju pirmajā aizsargu pārī, spēles laiks ir pietiekams gan vairākumā, gan mazākumā, esmu apmierināts ar savu darbu. Arī treneris [Andrejs Skabelka] uzticas. Mēs ar viņu savulaik spēlējām kopā Ufas "Salavat Julajev", viens otru labi pazīstam, un uzticība mums ir jau no tiem laikiem," paskaidroja Tribuncovs, kurš šosezon 41 spēlē nopelnījis 39 (7+32) rezultativitātes punktus.

Arī izlasē aizsargs ir gatavs darīt visu, ko no viņa prasīs treneris. "Norvēģijā gribas labi nospēlēt un, cerams, arī uzvarēt. Biju pēc izlases noilgojies. Lēnāks neesmu kļuvis, jo es jau pēc dabas esmu azartisks puika," Tribuncovs ir optimisma pilns savu varēšanu pierādīt arī Tedam Nolanam.

Latvijas valstsvienība nedēļas otrajā pusē pārbaudes turnīrā tiksies ar Norvēģijas, Dānijas un Francijas izlasēm. Hokejisti trešdien ar "airBaltic" reisu dosies uz Oslo, kur dienu vēlāk būs jāspēlē ar Dāniju. Ar mājiniekiem norvēģiem jātiekas piektdien, bet sestdien pēdējie pretinieki būs francūži. Latvijas izlase visas spēles aizvadīs "Lorenskog" ledus hallē aptuveni 15 kilometru no Norvēģijas galvaspilsētas centra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!