Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otrdien Japānas Hokeja asociācija oficiāli paziņoja, ka nepiedalīsies nevienā no trijiem paredzētajiem 2011. gada IIHF pasaules čempionātiem, tajā skaitā arī U-18 pasaules meistsracīkstēs, kas no 11. aprīļa norisināsies Rīgā.

Japānas Hokeja asociācijas prezidents Keniči Čezuka savā vēstulē atklāj, ka sakarā ar traģiskajiem notikumiem Japānā enerģijas trūkums un fiziski bojājumi liedz darboties ledus arēnām valstī, turklāt daudzi Japānas hokeja sabiedrības pārstāvji ir kļuvuši par katastrofas upuriem. Līdz ar to Japānas hokeja asociācija nevar nokomplektēt izlases un pilnvērtīgi tās sagatavot dalībai pasaules čempionātos.

"Mēs uzskatām, ka hokeja kopienas locekļiem, tajā skaitā arī hokeja izlašu spēlētājiem, ir jābūt ar viņu ģimenēm. Un, tā kā ir daudz hokejistu, kuri nav spējīgi spēlēt saistībā ar augstāk minēto katastrofu, mūsu pienākums ir mainīt prioritātes nekavējoties un atteikties no dalības trijos 2011. gada pasaules čempionātos," savā vēstulē uzsver Keniči Čezuka.

Japānas Hokeja asociācijas vadītājs pauda optimismu, ka spēlētāji, treneri, apkalpojošais personāls un visi Japānas hokeja federācijas locekļi, kuri ir uzcītīgi gatavojušies šiem pasaules čempionātiem, turpinās aizrautīgi iesaistīties hokejā, lai kvalificētos 2014. gada ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos.

Līdz ar Japānas komandas nepiedalīšanos U-18 pasaules čempionātā Rīgā tiks mainīts turnīra spēļu grafiks, kuru tuvākajā laikā apstiprinās IIHF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!